Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Camerele de filmat montate pe mașinile Poliției Locale fac primele „victime”

Apar primele „victime” ale camerelor de luat vederi, recent montate pe autovehiculele din componența flotei Poliției Locale Arad. Imortalizat sâmbătă, 14 decembrie 2019, forțând culoarea roșie a semaforului în zona Gării CFR șoferul grăbit al unui autoturism marca Opel va fi lăsat fără permis de Poliția Română.

Camerele de filmat montate pe mașinile Poliției Locale fac primele „victime”
Comentează 0

În situația expusă, acest  lucru s-ar fi petrecut oricum, deoarece, la locul faptei se afla un echipaj al acestei instituții, care a reacționat rapid la fapta șoferului grăbit, pe care l-a interceptat, oprit și sancționat. Potrivit reprezentanților Primăriei, dacă, însă, echipajul de la rutieră nu s-ar fi aflat în imediata vecinătate a contravenientului, materialul video furnizat de Poliția Locală ar fi fost suficient, după cum reiese din înregistrare, pentru identificarea și sancționarea conducătorului auto. Utilitatea noilor echipamente provine și din capacitatea acestora de a realiza înregistrări „în buclă”, în sensul salvării temporare a două minute anterioare momentului în care polițistul acționează butonul de inițiere a capturii video (în situația de față, polițistul local a acționat comanda de salvare după ce șoferul a trecut pe culoarea roșie a semaforului, dar filmarea a inclus și momentele premergătoare ale contravenției).

„Aceste înregistrări realizate de la bordul automobilelor de serviciu vor fi utile și în alte cazuri, de exemplu atunci când conducătorii auto nu se conformează semnalelor agenților de poliție care dirijează traficul, indiferent de instituția căreia îi aparțin”susțin reprezentanții municipalității.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide