Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cooperare interculturală între Centrul Cultural Județean Arad și orașul Ungheni din Republica Moldova

Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad este gazda unui parteneriat intercultural cu orașul Ungheni din Republica Moldova.

Cooperare interculturală între Centrul Cultural Județean Arad și orașul Ungheni din Republica Moldova
Comentează 0

Timp de câteva zile, tabăra de copii de la Moneasa și de la Căsoaia sunt gazde pentru 15 copii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care sunt însoțiți de directorul școlii gimnaziale Floritoaia Nouă, respectiv domnul Adrian Bambuleac și profesoara de limba și literatura română, doamna Oxana Lopatețchi (liceul teoretic Vasile Alecsandri din Ungheni) care se bucură de o călduroasă găzduire în tabăra de la Moneasa unde copiii participă la diferite activități sportive, educative și culturale.

Ieri, 25 august, aceștia s-au deplasat la Căsoaia împreună cu administratorul taberelor, respectiv domnul Silviu Laza, cel care se ocupă de absolut tot ceea ce este legat de buna ședere a musafirilor la Moneasa, fiindu-le și ghid totodată.

În tabăra de la Căsoaia copiii au avut parte de o experiență deosebit de atractivă pe tiroliană, sub directa îndrumare a cabanierului Petrică Cleuța și Peti Cleuța jr., apoi au vizitat Casa Verde și muzeul din incinta taberei.

De altfel, pe tot parcursul vizitelor prin diverse locuri, domnul Silviu Laza este alături de această delegație. Este o cooperare care aduce un schimb intercultural și noi experiențe pentru copiii din Moldova și cei din Arad.

Ansamblul de dansuri "Junii Cetății Dezna" au fost alături de copiii din Republica Moldova, prezentându-le acestora cântecul și dansul popular de la noi.

"Timp de o săptămână, elevi și profesori din Raionul Ungheni, Republica Moldova, au fost oaspeții Consiliului Judeţean Arad, în tabăra de la Moneasa. Este un începutul unei relații prin care ne dorim ca tinerii din Arad și cei din Ungheni să se cunoască mai bine, să colaboreze în diferite proiecte și să își construiască un viitor european frumos!", a spus președintele Consiliului Județean Arad, domnul Iustin Cionca.

 Le dorim mult succes și un parteneriat de lungă durată la noi !

Galerie foto (42)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite