Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CONTINUITATE PRIN ERASMUS+ LA LICEUL „FRANCISC NEUMAN” 

Un nou an școlar și noi oportunități de educație și formare profesională pentru colectivul de elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic ”Francisc Neuman”, deținător al Cartei de mobilitate VET din anul 2016. 

CONTINUITATE PRIN ERASMUS+ LA LICEUL „FRANCISC NEUMAN” 
Comentează 0

Scopul general al acestui demers este corelarea  învățării formale, non-formale și informale pentru îmbunătățirea sau dobândirea competențelor de bază, a celor transversale - precum a învăța să înveți - și a celor antreprenoriale,  într-o perspectivă a învățării pe tot parcursul vieții.

Proiectul de mobilitate Erasmus+ nr. 2018-1-RO01-KA116-047470 ”Learning to be 2” se adresează unui număr de 42 elevi de la calificările  textile, comerț și estetică și 2 cadre didactice  în jobshadowing și are ca parteneri Grŵp Llandrillo Menai, Marea Britanie și M.E.P. Europrojects Granada, Spania.

Stagiile au la bază modulele de practică prevăzute în planurile de învățământ pentru clasa a X-a de la fiecare calificare în parte precum și SPP-urile acestora pentru dezvoltarea următoarelor competențe cheie:
- Tranziția de la școală la locul de muncă;
- Lucrul în echipă (pentru domeniul pregătirii de bază Comerț)/ Pregătirea pentru integrarea la locul de muncă (pentru restul domeniilor).

Bugetul proiectului este 146.248 euro.

Proiectul de parteneriat strategic Erasmus+ nr. 2018-1-LV01-KA229-046952 ”Effective e-Learning System Based on Digital Competences”, coordonat de Letonia, având parteneri din Suedia, Portugalia, Croația, Grecia este conceput ca o provocare pentru elevi și profesori pentru a-și folosi competențele digitale efectiv și cu încredere.
Buget 20.962 euro

Realizarea acestora răspunde obiectivelor din strategia de internaționalizare 2016-2021 a liceului:
-Transformarea școlii într-o reală organizație care învață, implementarea politicilor educaționale referitoare la integrarea TIC și incluziune;
-Imbunătățirea calității predării și învățării și pregătirea elevilor pentru piața muncii într-o lume globalizată.

Împărtășirea experiențelor va duce la implementarea de practici inovative, creare de conținuturi digitale, abilitare de a lucra pe diverse platforme, o relaționare interculturală facilitată conversațional de ICT și o extindere a dimensiunii europene a școlilor implicate.

Prof. dr. Adina-Elena Avacovici
 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite