Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consultanță pentru fonduri europene – cheia către reușita proiectului tău

Consultanță pentru fonduri europene – cheia către reușita proiectului tău
Comentează 0

Dacă ai o idee de business și vrei să o dezvolți prin accesarea de fonduri europene nerambursabile, atunci este foarte important să apelezi la o firmă de specialitate, cu multă experiență în acest domeniu, care să îți permită să răzbești prin hățișul birocratic. Serviciile de consultanță pentru fonduri europene îți vor simplifica accesul la finanțare și totodată te vor ajuta să câștigi timp prețios, pe care îl poți investi în alte activități importante.

Încă de la bun început, trebuie să știi faptul că fondurile europene pot acoperi de la 50% până la 98% din valoarea proiectului tău, iar o parte din bani îi poți folosi pentru consultanță, pentru redactarea și implementarea proiectului.

Un rol esențial în procesul de accesare îl va avea compania de consultanță la care vei apela. Misiunea acesteia nu se va rezuma la a-ți furniza informațiile de care ai nevoie pentru a obține finanțarea, ci va fi mult mai complexă. Mai multe despre acest subiect și despre etapele necesare pentru ca proiectul tău să fie aprobat, poți citi în continuare.

Care sunt etapele înființării unui business cu fonduri europene?

Mai întâi, beneficiarul – care poate avea diverse profiluri, de la întreprinderi mici și mijlocii, ONG-uri, cercetători și fermieri, până la organisme publice – trebuie să facă un research și să aleagă cu multă grijă compania de consultanță. Bineînțeles că un consultant experimentat înseamnă mai multe șanse pentru ca proiectul tău să primească undă verde pentru finanțare din fondurile europene.

De exemplu, poți apela cu toată încrederea la grupul de firme REI Grup, care are o experiență vastă în acest domeniu și care îți poate oferi expertiză de specialitate din faza de redactare a proiectului până în cea de implementare. Mai exact, compania de consultanță în fonduri europene se va ocupa de culegerea tuturor informațiilor necesare, după care va identifica cea mai bună sursă de finanțare pentru proiectul tău. După găsirea acesteia, te va informa în permanență cu privire la posibilitățile și condițiile de eligibilitate ale proiectului, iar dacă vei avea întrebări sau nelămuriri, îți va răspunde prompt și pertinent la ele.

Apoi, va întocmi documentația de finanțare, după care va identifica avizele și documentele cerute de programul de accesare a fondurilor europene. Ulterior, va compune documentația tehnică și va adapta informațiile în așa fel încât să se preteze cerințelor tale.

Tot în sarcina companiei vor cădea elaborarea și conceperea documentației de finanțare, în care vor fi identificate obiectivele, justificate necesitățile și detaliate acțiunile necesare. Altfel spus, consultanții se vor asigura că documentația de finanțare respectă criteriile de eligibilitate impuse de finanțator și că proiectul va avea șanse mari să fie aprobat.

REI Grup – proiecte cu șanse reale de aprobare

Având o experiență de peste 10 ani în domeniul elaborării, implementării și monitorizării proiectelor de investiții atât din fonduri oferite de UE, cât și din surse interne (ajutoare de stat), specialiștii REI Grup se adaptează ușor cerințelor pieței, oferindu-le clienților garanția că proiectul lor va avea șanse reale pentru aprobare.

Misiunea REI este aceea de a realiza pentru solicitanți proiecte pentru fonduri europene complete și corecte, care să respecte criteriile de eligibilitate impuse de finanțatori. De asemenea, consultanții REI Grup le asigură solicitanților aflați la început de drum asistență de specialitate atât pe parcursul implementării proiectului, cât și după finalizarea acestuia.

Așadar, dacă dorești un proiect de cel puțin 1 milion de euro, apelează cu încredere la REI Grup!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite