Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O olandeză a fraudat fondurile europene la Arad. Vezi pentru ce a obținut aproape un milion de euro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei olandeze care a obținut fonduri europene pentru un proiect derulat în Arad.

O olandeză a fraudat fondurile europene la Arad. Vezi pentru ce a obținut aproape un milion de euro
Comentează 1

DNA anunță că Myra Maria Cornelia Jochems, cetățean olandez cu reședința în România, a fost trimisă în judecată. Femeia este administrator al unei societăți comerciale și este acuzată de fraudarea fondurilor europene.

Mai precis, este acuzată de înșelăciune și ”folosire sau prezentare cu rea credință, de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”.

În urmă cu cinci ani, olandeza a depus la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Arad a documentație privind un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, al cărui beneficiar era societatea pe care o administra.

”Inculpata a folosit anumite documente false, fapt care a avut ca urmare obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în sumă de 4.165.293 lei, din care a încasat efectiv 4.023.661,40 lei. Proiectul prezentat ar fi vizat construirea unei ferme zootehnice pentru taurine”, anunță DNA.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, întrucât prejudiciul cauzat a fost recuperat integral.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite