Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Jumătate dintre şefii de CJ şi o treime dintre primarii de municipii, probleme cu DNA sau ANI

Jumătate dintre şefii de CJ şi o treime dintre primarii de municipii, probleme cu DNA sau ANI
Comentează 0

Un număr de 24 de şefi de Consilii Judeţene, între care arădeanul Nicolae Ioțcu, şi 40 de primari de municipii şi sectoare ale Capitalei au probleme cu legea, fiind fie condamnaţi sau anchetaţi de către DNA, fie declaraţi incompatibili sau în conflict de interese de către ANI, mulţi dintre aceştia pierzându-şi şi funcţiile, conform unei analize MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte situaţia consiliilor judeţene, anchetele procurorilor sau ale inspectorilor de integritate au vizat 24 din cei 41 de şefi de administraţii judeţene. Cei mai mulţi, 14, provin din PSD, în timp ce 9 sunt liberali, iar unul din UDMR. Dintre cei 23 de şefi de Consilii Judeţene cu probleme, 12 fie şi-au pierdut funcţia, fie au fost, la un moment dat, suspendaţi de către prefect.

PSD - 14 şefi de consilii judeţene au probleme în justiţie
De la PSD, şi-au pierdut funcţiile de preşedinţi de consilii judeţene Adrian Duicu (CJ Mehedinţi), în urma unei decizii a instanţei supreme privind incompatibilitatea sa - el fiind însă cercetat şi într-un dosar de corupţie, în care este acuzat că ar fi săvârşit infracţiuni de trafic de influenţă chiar din biroul premierului Victor Ponta -, Gheorghe Bunea Stancu (CJ Brăila), condamnat la trei de închisoare în dosarul "Mită la PSD", dar urmărit penal şi într-un nou dosar de corupţie, dar şi Constantin Nicolescu (CJ Argeş), condamnat definitiv la 7 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie. El şi-a pierdut însă funcţia din cauza unei decizii definitive a instanţei privind conflictul de interese.

Alţi trei şefi de consilii judeţene sunt în acest moment suspendaţi din funcţie: Nicuşor Constantinescu (CJ Constanţa), acuzat de corupţie în mai multe dosare penale, Cristinel Bîgiu (CJ Buzău), cercetat în două dosare de corupţie, şi Mircea Cosma (CJ Prahova), urmărit penal în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţan. Un alt şef de CJ, Silvian Ciupercă (Ialomiţa), a fost suspendat din funcţie, în urma arestării sale preventive într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, însă a revenit la conducerea instituţiei.
Citește continuarea pe MEDIAFAX
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite