Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ioțcu, în fața instanței, dar Drăgan nu a apărut. Ce a decis judecătoarea

Procesul în care președintele suspendat al CJ Arad, Nicolae Ioțcu, este acuzat de DNA de trafic de influență, a avut un nou termen, astăzi, de la care a lipsit, însă, principalul martor al DNA, Cristian Drăgan, cel care ar fi intermediat mita.

Ioțcu, în fața instanței, dar Drăgan nu a apărut. Ce a decis judecătoarea
Comentează 1

La Tribunalul Timiș a avut loc al doilea termen în procesul în care Ioțcu e principalul acuzat. Șeful suspendat al CJ a fost prezent, la fel ca și inculpatul Adrian Nedelciu, însă inculpatul Alin Mircea Pătrașcu a lipsit. Acesta a transmis instanței o cerere de amânare a procesului, invocând motive medicale, însă și apărătorul său a lipsit, fiind programat la altă instanță.

Judecătoarea a decis să aprobe cererea de amânare, stabilind ca următorul termen în proces să fie 13 ianuarie, când vor fi citați mai mulți martori.

De altfel, în fața instanței nu s-a prezentat nici Cristian Drăgan, cel care ar fi intermediat mita pentru Ioțcu, și care este unul dintre cei mai importanți martori ai acuzării. Pentru absența acestuia nu au fost oferite explicații.

Chiar dacă a decis amânarea, instanța l-a întrebat pe Nicolae Ioțcu dacă este de acord să presteze muncă în folosul comunității în cazul în care va fi găsit vinovat, inculpatul acceptând și oferind o declarație în acest sens.

Totodată, instanța a înmânat apărătorilor lui Ioțcu și celorlalți inculpați un CD care conține interceptările DNA.

”Vom verifica să vedem dacă acest CD conține toate interceptările pe care le-am solicitat”, a declarat avocatul lui Ioțcu, Gheorghiță Mateuț.

La termenul de vineri au fost prezenți și alți martori, care nu au putut fi audiați și vor trebui să se prezinte în 13 ianuarie.

 

CITEȘTE ȘI: Avocatul lui Ioțcu acuză: Înregistrările DNA au fost trucate! Află ce s-a întâmplat la proces

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite