Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliului Judeţean Arad face precizări cu privire la declaraţiile consilierului judeţean Daniel Trifon

Consiliului Judeţean Arad face precizări cu privire la declaraţiile consilierului judeţean Daniel Trifon
Comentează 0

Referitor la comunicatul de presă semnat de domnul consilier județean Daniel Trifon, Consiliul Județean Arad precizează următoarele:

 

Consiliul de administrație al Companiei de Apă a solicitat, prin adresa nr. 6450/26.03.2020, înregistrată la Consiliul Județean Arad cu nr. 7310/26.03.2020, acordarea unui mandat special reprezentantului în Adunarea Generală a acționarilor, pentru a aproba Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020 și planul de investiții pe anul 2020.

În data de 22.04.2020, urmare a acestei solicitări, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a elaborat, conform procedurilor legale, referatul cu nr. 9058/22.04.2020, privind acordarea unui mandat special reprezentantului UAT Județul Arad în AGA la SC Compania de Apă pentru a participa la ședința din data de 04.05.2020, și pentru a vota ÎMPOTRIVĂ la toate punctele de pe ordinea de zi a ședinței respective.

În data de 23.04.2020, compartimentele de specialitate ale CJA au întocmit raportul nr. 9133/23.04.2020, în care a fost analizat referatul președintelui, prin care acesta propunea ca reprezentantul în AGA să voteze împotriva celor două puncte de pe ordinea de zi, fiind de acord ca propunerea președintelui să fie menținută și pusă în aplicare.

În data de 28 aprilie 2020, prin adresa cu nr. 8288 a Companiei de Apă, înregistrată la Consiliul Județean Arad cu nr. 9588/29.04.2020, Compania de apă a comunicat Consiliului Județean Arad următoarele: „Consiliul de administrație al Companiei a decis că ședința din 4.05.2020 nu va mai avea loc”.

Ca urmare, datorită acestui fapt, materialele de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Arad din data de 30 aprilie au fost retrase.

„Președintele a cerut din start, prin referatul întocmit cu o săptămână înaintea ședințelor de comisii, susținut de raportul Direcției Economice și Serviciului Guvernanță Corporativă, Ajutor de Stat și Transport respingerea bugetului Companiei. Nu discutăm motivele, ci prezentăm o cronologie a modului în care s-au derulat lucrurile la nivelul corespondenței dintre cele două instituții și a modului în care domnul președinte a acționat în ceea ce privește propunerile formulate de Compania de apă. Președintele a propus de la bun început ca, în calitate de reprezentant al județului Arad în AGA la Compania de Apă, votul meu să fie împotrivă, propunerea urmând a fi validată de plenul Consiliului Județean”, a declarat Dan Buda, șef Serviciu Guvernanță Corporativă, Ajutor de Stat și Transport din cadrul CJ Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite