Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grădinița Culturală – Copiii se bucură de cursuri interactive

Activitățile extracurriculare sunt în momentul de față imperios necesare atât copiilor, cât și adolescenților.

Grădinița Culturală – Copiii se bucură de cursuri interactive
Comentează 0

Pentru o dezvoltare propice a copiilor, Consiliul Județean Arad împreună cu Centrul Cultural Județean Arad le oferă tuturor cu vârste cuprinse între trei și șapte ani posibilitatea de a-și descoperi abilitățile și de a le dezvolta în cadrul proiectului Grădinița Culturală.

Înscrierile s-au făcut în perioada 1-20 iunie. Cursurile puse la îndemâna acestora, fiind gratuite, sunt: olărit, mărgelit, actorie, decupaj, ecopack, quilling și creație de măști. Pe tot parcursul proiectului, copiii sunt observați îndeaproape și îndrumați astfel încât să aibă parte de o dezvoltare eficientă.

Atât grădinița cât și școala contribuie în dezvoltarea competențelor elevilor. Proiectele de genul acestuia, suplinesc ceea ce instituțiile de învățământ nu reușesc să dezvolte.

Cursurile oferite în cadrul proiectului Grădinița Culturală au fost gândite în așa fel încât să dezvolte variate competențe alte copiilor. Activitățile puse la dispoziția lor îi ajută să facă conexiuni între diferite idei cu mai multă ușurință, aceștia reușind ulterior să rezolve variate probleme mai eficient.

Totodată, aceste cursuri le oferă oportunitatea de a interacționa cu alți copii de vârsta lor, iar lucrând în echipă își pot dezvolta competențele lingvistice. În același timp, ei colaborează și implicit învață unii de la ceilalți.

Mai mult decât atât, în cadrul anumitor activități, aceștia au oportunitatea de a lua decizii legat de ceea ce urmează să creeze de unii singuri. În momentul în care ajung să vadă că ideile lor se materializează și sunt mulțumiți de ceea ce au creat, ei dobândesc mai multă încredere în sine, ceea ce pe viitor îi va determina să ia decizii cu mai multă ușurință.

Un alt factor care îi ajută pe copii să își îmbunătățească încrederea în sine este exploatarea creativității. Când copiii văd propriile lor idei luând formă și devenind un lucru tangibil, automat se vor simți mândrii de ei înșiși și își vor dori să continue să creeze diverse lucruri. În plus, își vor dori să creeze lucruri mai interesante, mai fascinante.

Grădinița Culturală, aflată la cea de-a treia ediție, reprezintă o oportunitate binevenită pentru copiii arădeni, o oportunitate care le asigură dezvoltarea propice a acestor competențe imperios necesare și care îi ajută să practice activități productive într-un mod distractiv.

Proiectul se va desfășura pe tot parcursul lunii iulie, în paralel cu celălalt proiect vizând activități extracurriculare, și anume Școala de Vară. Acesta este organizat la rândul său de către Consiliul Județean Arad împreună cu Centrul Cultural Județean Arad.

 

CICHI CARINA

Voluntar ARQ

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite