Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul este timp de două zile în centrul Rețelei Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură

În contextul exercitării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, Consiliul Județean Arad organizează joi și vineri, 7 - 8 februarie, „La rencontre d’Arad”, întâlnirea de lucru a Rețelei Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură - LIKE. Potrivit declarației președintelui LIKE, Michael Moglia, aceasta este singura rețea culturală activă europeană.

Aradul este timp de două zile în centrul Rețelei Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură
Comentează 0

La întâlnirea de la Arad, s-a discutat despre instituirea unui premiu cultural european al Rețelei LIKE, strategia culturală pentru perioada 2019-2021, elaborarea unui manifest în vederea alegerilor europarlamentare și realizarea unor laboratoare culturale tematice.

La întâlnire au participat și Asociațiile Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021 și Novi Sad, Capitală Europeană a Culturii 2021, alături de oficiali din Barcelona, Atena, Paris, Bruxelles, Lille, Limerick, Valetta, Rijeka, Blagoevgrad, San Sebastian, Almada, Liege, Brno.

Arădeanul Andrei Ando este membru al Consiliului de Administrație al Rețelei Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură. Acesta a declarat în urma întâlnirii: ,,Este o mare onoare că în contextul președinției României la Consiliului Uniunii Europene, Consiliul Județean Arad a găzduit întâlnirea Rețelei LIKE. Timp de două zile s-a discutat la Arad despre ceea ce va face în următorii doi ani această rețea în vederea dezvoltării spiritului antreprenorial în cultură, a profesionalizării managementului instituțiilor de cultură, a atragerii artiștilor independenți în această rețea care astăzi numără peste 100 de membri din unele dintre cele mai importante orașe europene”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite