Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean vrea să preia și să refacă Cetățile Șoimoș, Șiria și Ineu

Conducerea Consiliul Județean Arad se arată preocupată de viitorul cetăților Șoimoș, Șiria și Ineu, purtând discuții cu reprezentanții primăriilor în raza cărora se află obiectivele turistice.

Consiliul Județean vrea să preia și să refacă Cetățile Șoimoș, Șiria și Ineu
Comentează 0

Consiliul Judeţean va susține, la începutul săptămânii viitoare, la Ministerul Culturii, intenția de a prelua în administrare și de a obține fonduri europene pentru cetățile Șiria, Șoimoș și, posibil, Ineu.

Potrivit primarului Ineului, Călin Abdrudan, la nivel local s-a început pregătirea unor investiții pe cont propriu, dar la întâlnirea de astăzi s-a avansat ipoteza ca problema cetăților să fie tratată unitar.

Pentru noi această cetate este extreme de importantă. Indiferent cum, o vom reabilita! Comparativ cu celelalte două despre care se discută, Cetatea Ineu este într-o stare relativ bună. Chiar și în actuala sa stare, în ultimele cinci zile am avut acolo 200 de vizitatori, dintre care două treimi sunt cetățeni străini. Suntem deschiși spre parteneriatul cu Consiliul Județean, dar putem reabilita cetatea și pe cont propriu, și chiar așa vom și proceda, dacă vom constata că ritmul nu este cel pe care ni-l dorim” – a declarat Abrudan.

Suma pentru care se poate aplica pentru aceste obiective este de cinci milioane de euro.

"Aceste obiective pot constitui poli de dezvoltare ai județului. Vedem un mare potențial în recuperarea celor trei cetăți și conectarea lor la zona turistică", a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Sergiu Bîlcea.

Până la obținerea fondurilor europene, mai este cale lungă, pentru că proiectele încă nici nu au fost depuse.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite