Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean a cumpărat un palat în centrul Aradului și îl transformă în muzeu

Consiliul Județean a cumpărat un palat în centrul Aradului și îl transformă în muzeu
Comentează 0

Consiliul Județean Arad a preluat astăzi, oficial, un palat de pe strada Unirii, din municipiu. Clădirea a aparținut Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Aici a funcționat Facultatea de Științe Umaniste.

În palatul cumpărat de la Universitate, Consiliul Județean va amenaja secții de muzeu. Tranzacția se ridică la aprox. 200.000 de euro.

„Consiliul Județean investește în drumuri, în spitale, dar și în obiectivele culturale. Am cumpărat această clădire de la Universitate cu destinația precisă de muzeu, fiindcă avem peste 10.000 de exponate aflate în depozite și nepuse în valoare. Cu această ocazie mulțumesc și Universității pentru prețul rezonabil pe care l-a acceptat. Vom reda comunității un palat în centrul Aradului, reamenajat și pus în valoare, un spațiu istoric cu care ne propunem să contribuim la cunoașterea istoriei locale”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean Arad are o contribuție importantă în restaurarea unor clădiri, palate, din centrul municipiului Arad. Astfel, a restaurat clădirea Bibliotecii, Palatul Unirii (de pe Bulevardul Revoluției 81, unde a refăcut și Parcul Bujor Buda, cu sprijinul societății civile), Spitalul de Oncologie de pe strada Vincențiu Babeș și a depus un proiect și pentru fațada Spitalului Municipal.

 

Biroul de presă

05.08.2022

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite