Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Concertele de la Filarmonică se mută la Casa Armatei și la Teatru

Concertele de la Filarmonică se mută la Casa Armatei și la Teatru
Comentează 0

Palatul Cultural a intrat în proces de reabilitare, costurile ridicându-se la 17,3 milioane de lei. Lucrările sunt executate de firma Tehnodomus Arad, care a câștigat licitația și are timp 24 de luni să închidă șantierul.

Primarul Gheorghe Falcă a anunțat că pe perioada șantierului activitatea artistică și concertele Filarmonicii de Stat vor fi găzduite de Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” și de Casa Armatei. 

Lucrările cuprind reabilitarea sălii mari de concerte, a sălii mici și zonelor adiacente, restaurarea ornamentelor murale, a picturilor și vitraliilor, refacerea scenei, a tuturor instalațiilor, reabilitarea subsolului, a fațadei principale și refacerea parțială a acoperișului. 

Proiectul mai prevede achiziția de mobilier și echipamente moderne pentru sala de concerte, precum și a unui ascensor pentru accesibilizarea clădirii. 

Palatul Cultural se află numai parțial în administrarea municipalității  (corpul cu fațada principală, care cuprinde sala mare de concerte). În ceea ce privește zona din imobil în care funcționează Complexul Muzeal, aceasta se află în administrarea Consiliului Județean. Având în vedere faptul că reprezentanții instituției au informat municipalitatea că au finalizat la rândul lor documentația tehnică pentru reabilitare, primarul s-a declarat optimist cu privire la reabilitarea întregului ansamblu al Palatului Cultural. 


Scrie un comentariu

trimite