Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cionca: Trimis în judecată pentru fapte de corupție, Ponta este responsabil și vinovat pentru că România nu intră în Schengen

Cionca: Trimis în judecată pentru fapte de corupție, Ponta este responsabil și vinovat pentru că România nu intră în Schengen
Comentează 0

Prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că premierul Victor Ponta este direct responsabil și vinovat pentru că România nu intră în Schengen. Acesta a mai spus că situația juridică de inculpat trimis în judecată pentru fapte de corupție a premierului ține România pe loc.

                „Premierul Victor Ponta, inculpat trimis în judecată pentru fapte de corupție - fals în înscrisuri, evaziune fiscală și spălare de bani - pune în dificultate poziția României în Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI). Situația juridică a lui Ponta afectează dialogul dintre România și Consiliul JAI, care nu și-ar putea permite niciodată să ia decizii în legătură cu o țară a cărei premier este implicat în fapte penale. De altfel, era de anticipat faptul că la Consiliul JAI de marți nu se va lua în discuție cazul României din cauza situației juridice a lui Ponta. Președintele Iohannis i-a cerut demisia lui Ponta, lucru care ar fi deblocat inclusiv accesul României la Schengen. Dacă vă aduceți aminte, Olanda a imputat României că menține în funcții de conducere oameni corupți. Dacă România nu îl mai avea azi pe Ponta premier, probabil Olanda și-ar fi nuanțat poziția și România ar fi avut un câștig de cauză. Prezența lui Victor Ponta - inculpat trimis în judecată pentru fapte de corupție - în funcția de premier este folosită și speculată acum de statele care s-au opus intrării României în Schengen. România nu poate ascunde sub preș faptul că are un premier cu probleme în Justiție, acuzat de corupție. Acest fapt a fost evidențiat atât de presa din România, cât și de cea din străinătate, care a alocat spații largi acestui subiect”, a declarat Iustin Cionca.

                În același timp, liberalul spune că imaginea României nu este afectată doar de problemele penale ale lui Victor Ponta, ci și din cauza PSD, care – spune Cionca – este condus de către Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu suspendare.

                „Dacă vă mai amintiți, când a renunțat la funcția de președinte al PSD, Ponta spunea că face acest lucru pentru că nu vrea să afecteze imaginea partidului. De unde deducem că imaginea României nu-l interesează. Ei bine, la conducerea PSD a poposit Liviu Dragnea, un om care este condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Culmea ipocriziei este că Liviu Dragnea - președintele condamnat al principalului partid din România în acest moment, având o majoritate solidă în Parlament - vorbește despre reformarea clasei politice și despre criterii de integritate. Același Dragnea a avut grijă să-i scoată din joc pe toți cei care intenționau să-l contracandideze la șefia PSD, exact ca Ceaușescu. Nu știm, problemele cu Justiția reprezintă un criteriu important pentru a ajunge lider PSD?! La rândul său, Marian Neacșu, liderul PSD din Camera Deputaților, este condamnat la plata unei amenzi penale pentru conflict de interese. Este clar că toți acești oameni afectează imaginea României. Ce să înțeleagă Uniunea Europeană, dacă nici măcar noi nu mai înțelegem nimic din ce fac acești oameni? În PSD și în jurul lui Victor Ponta s-au format niște grupuri care urmăresc doar interesele personale sau de grup, pe termen scurt, fără să îi intereseze evoluția României pe termen lung”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite