Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: “Guvernul blochează rambursarea supraaccizei”

Iustin Cionca: “Guvernul blochează rambursarea supraaccizei”
Comentează 0

Prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că premierul Victor Ponta și fostul ministru Dan Șova au mințit românii că vor folosi banii colectați din supraacciza la carburanți pentru construcția a aproape 700 de kilometri de autostradă, iar acum Guvernul blochează rambursarea acesteia către transportatori.

                „La introducerea acestei supraaccize la carburant, premierul Victor Ponta și Dan Șova, cel care la acea vreme era ministrul Transporturilor, au promis că banii colectați de pe urma acesteia vor fi folosiți pentru construcția a nu mai puțin de 697 km de autostrăzi. Ei bine, aceștia au mințit, pentru că acești bani nu s-au folosit pentru autostrăzi. Ulterior, s-a decis rambursarea către transportatori a 4 eurocenți din cei 7 eurocenți care reprezintă supraacciza la carburanți. Cu toate astea, Guvernul ține blocat acest proces de rambursare, transportatorii primind doar 0,45% anul trecut și doar 0,8% în acest an. Mai exact, după ce în 2014 au încasat peste 8 milioane de euro de pe urma supraaccizei, au dat înapoi transportatorilor doar 40.000 de euro. În ceea ce privește anul 2015, încasările din supraacciză au fost de 140 de milioane de euro, fiind rambursate transportatorilor doar 1,2 milioane de euro. În tot acest timp, premierul Ponta și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, se laudă că încasările la bugetul de stat sunt record, dar acest record a fost atins prin sufocarea antreprenorilor, nerespectarea angajamentelor față de mediul de afaceri și tăierea de investiții”, a declarat Iustin Cionca.

                În același timp, prim-vicepreședintele PNL Arad spune că liberalii cer Guvernului să deblocheze de urgență rambursarea supraaccizei către transportatori.

                „Partidul Național Liberal solicită Guvernului, în speță premierului Ponta și ministrului Teodorovici, deblocarea de urgență a rambursării supraacizei la carburanți către transportatori, exact așa cum au promis. Totodată, PNL cere Guvernului să înceteze inventarea unui curs de schimb mai mare pentru încasarea mai multor bani, pentru că mulți transportatori aleg să alimenteze în țările vecine, România pierzând mulți bani la bugetul de stat din această cauză”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite