Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cinci copii din Arad, în pericol acasă! Doi au ajuns la spital bătuți de propriul tată

Autoritățile din Arad le solicită judecătorilor ordonanță președințială pentru luarea sub protecție urgentă a cinci frați, cu vârste de la 8 luni la 7 ani, după ce doi dintre ei au ajuns la spital cu răni.

Cinci copii din Arad, în pericol acasă! Doi au ajuns la spital bătuți de propriul tată
Comentează 0

Șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad, Erika Stark, a declarat că miercuri a fost depusă la instanță o cerere de ordonanță președințială pentru luarea măsurii de protecție în regim de urgență pentru cinci frați dintr-o familie din Micălaca, suspectându-se că aceștia nu sunt îngrijiți de către părinți și sunt bătuți.

Doi băieți, de 3 ani și 7 ani, au fost internați, sâmbătă, la Spitalul Cinic Județean de Urgență, după ce ar fi fost bătuți de către tată.

Managerul spitalului, Adrian Wiener, a declarat că cei doi copii au ajuns la spital cu traumatisme cranio-cerebrale, escoriații faciale și echimoze faciale.

”S-a constatat că au fost agresați. Ambii copii au deficit staturo-poderal, ceea ce subliniază deficitul nutrițional și de îngrijire la domiciliu”, a adăugat Wiener.

Cei doi copii au fost luați acasă de către părinți în cursul zilei de luni, dar, din fericire, starea lor nu era gravă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, tatăl celor doi copii, Radu Iosif Porpona (28 de ani), a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru violenţă în familie.

Instanța urmează să se pronunțe în câteva zile privind cererea DGASPC Arad, timp în care copiii se află la domiciliu.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite