Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

8 copii, internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara cu suspiciune de botulism. Doi dintre ei necesită monitorizare permanentă

Opt copii cu vârste între 3 şi 7 ani sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara cu suspiciune de botulism. Potrivit medicilor, doi dintre ei au nevoie de monitorizare permanentă.

8 copii, internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara cu suspiciune de botulism. Doi dintre ei necesită monitorizare permanentă
Comentează 0

Copiii internaţi au vârstele cuprinse între trei şi şapte ani. Pentru moment nu se cunosc cauzele care au dus la apariția acestei infecții. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) efectuează o anchetă în acest sens, relatează News.ro.
 
„Copiii internaţi au fost simptomatici. Şase dintre ei au dificultăţi la înghiţire şi ptoză palpebrală (căderea pleoapei), iar alţi doi au în plus stări de somnolenţă şi fenomene digestive. Tuturor le-am administrat deja antitoxină botulinică şi starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil. Vor mai rămâne câteva zile în spital pentru supraveghere. Unul dintre copii, un băieţel, a fost internat iniţial la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu, în Secţia de Terapie Intensivă, dar am decis să îl transferăm la noi, iar acum este într-o stare mult mai bună. Deocamdată, nu ştim care a fost cauza infecţiei”, spune asist. univ. dr. Adelina Marinescu - medic specialist boli infecţioase în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

Citește continuarea pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite