Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Centrul „Climb Again” București a inaugurat un panou de escaladă la Liceul Special „Sfânta Maria” Arad (FOTO)

Prieteniile vechi duc la parteneriate, iar parteneriatele dintre instituțiile școlare și fundații, centre sau alte instituții de cultură, dar nu numai, aduc beneficii copiilor.

Astfel, Centrul „Climb Again”, cu sediul în București, a dat copiilor de la Liceul Special „Sfânta Maria” din Arad șansa de a se cățăra în condiții de siguranță, sub supraveghere și îndrumare, montând în cadrul instituției un panou de escaladă, care a fost inaugurat miercuri, 12.05.2021.

Centrul „Climb Again” București a inaugurat un panou de escaladă la Liceul Special „Sfânta Maria” Arad (FOTO)
Comentează 0

La inaugurare au participat câțiva dintre cei mai inimoși oameni ai Centrului „Climb Again”, dintre care îi amintim pe Claudiu Miu (președinte), Răzvan Nedu, Ana Anton, dar și inspectorul pentru învățământ special și special integrat, prof. Svetlana Zagorka Hrițcu, directorul Liceului Special „Sfânta Maria” Arad,  prof. Maria Porușnicu, cadrele didactice și, desigur, elevii liceului.

Discursurile celor amintiți mai sus au fost punctuale, pe placul copiilor, care abia așteptau să se cațere… 

Elevii, împărțiți pe grupe, au participat la trei activități: terapie prin muzică, terapie prin escaladă și orientare în spațiu.

Fiecare activitate a fost antrenantă, atractivă și de real folos, elevii mărturisind că sunt încântați și nu vor uita prea curând această experiență… Desigur, partenerii acestui proiect își propun să integreze activitățile de escaladă în programul elevilor, astfel escalada va deveni mult mai mult decât o experiență unică, bucurie constantă.

Menționăm că prin eforturile Centrului „Climb Again”, disciplina paraclimbing (escalada sportivă practicată de persoane cu dizabilități) a fost recunoscută oficial de Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE), în 2015 luând naștere prima echipă de paraclimbing a României, formată din 12 sportivi cu deficiențe de vedere, auz și tulburări neuromotorii. În acest moment, din Lotul Național de Paraclimbing face parte și Ariana Pero, elevă a Liceului Special „Sfânta Maria” Arad.

Carina A. Baba

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite