Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cea mai simplă metodă pentru a elimina pesticidele din fructe şi legume

Nu mai este un secret faptul că majoritatea legumelor şi a fructelor din alimentaţia noastră sunt tratate cu pesticide. Ne hrănim cu iluzia că mâncăm sănătos, dar, de fapt, otrăvim corpul cu chimicale extrem de nocive. Putem însă elimina pesticidele din fructele şi legumele cumpărate din supermarket sau de la piaţă printr-o metodă simplă, la îndemâna oricui doreşte să îşi protejeze sănătatea.

Cea mai simplă metodă pentru a elimina pesticidele din fructe şi legume
Comentează 0

Cum eliminaţi pesticidele din fructe şi legume?

Pasul 1: Pregătiţi într-un vas, în funcţie de cantitatea de legume sau fructe pe care doriţi să le spălaţi, o soluţie care să conţină: 90% apă, 10% oţet de mere şi 3-5 picături de apă oxigenată (peroxid de hidrogen).

Mai întâi se pun picăturile de apă oxigenată în oţet şi apoi se amestecă cu apa!

Atenţie! Se va utiliza numai apa oxigenată din clasa alimentară cu concentraţie 35%!

Pasul 2: Puneţi fructele sau legumele în această soluţie şi lăsaţi-le timp de 20 de minute. Amestecaţi din când în când.

Pasul 3: Scoateţi fructele sau legumele din soluţie şi clătiţi-le cu apă din abundenţă în chiuvetă, apoi consumaţi-le sau ştergeţi-le şi puneţi-le în frigider.

Această metodă se bazează pe folosirea oţetului de mere şi a peroxidului de hidrogen.

 De ce oţet de mere?

Oţetul de mere este preferabil oţetului alb care poate fi obţinut din cereale modificate genetic.

De ce apă oxigenată?

 Peroxidul de hidrogen (H2O2), sau apa oxigenată, asa cum o cunoaştem cei mai mulţi dintre noi, este singurul agent germicid compus exclusiv din apă şi oxigen. Asemenea ozonului, acesta omoară organismele infecţioase prin oxidare. Din acest motiv, peroxidul de hidrogen este considerat cel mai eficient şi cel mai sigur dezinfectant natural din lume.

Peroxidul de hidrogen omoară microorganismele prin oxidare, care poate fi cel mai bine descris ca fiind un proces de ardere controlată. La intrarea sa în contact cu materia organică, peroxidul de hidrogen se descompune în oxigen şi apa, fapt pentru care este complet non-toxic pentru uzul general.

Singura clasă de peroxid de hidrogen RECOMANDATĂ pentru uz intern este clasa alimentară cu concentraţie 35%. Aceasta este utilizată în industria alimentară pentru producerea de alimente cum ar fi brânza, ouale şi produse derivate din zer. Este, de asemenea, pulverizată pe foliile de ambalaj aseptice destinate ambalării sucurilor de fructe si a produselor lactate.

Sursa andreilaslau.ro

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite