Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cea mai RECE DIMINEAŢĂ de la începutul anului. Temperaturile au coborât până la minus 23 de grade

Luni, 4 ianuarie, s-a înregistrat cea mai rece dimineaţă de la începutul anului. Temperaturile au coborât până la minus 23 de grade Celsius.

 

Cea mai RECE DIMINEAŢĂ de la începutul anului. Temperaturile au coborât până la minus 23 de grade
Comentează 0

Este iarnă în toată regula în jumătate de ţară. Luni dimineaţa s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din acest an. Mercurul a coborât în termometre până la valori de minus 23 de grade Celsius.

Luni, la ora 8.00, temperaturile erau scăzute în mai multe zone din ţară. La Poiana Stampei se înregistrau în continuare minus 23 de grade Celsius, fiind cea mai scăzută temperatură. La Târgu Lăpuş şi Miercurea Ciuc erau minus 19 grade, iar la Topliţa şi Rădăuţi se înregistrau minus 20 de grade Celsius.

Se circulă în condiţii de iarnă pe A2 Bucureşti-Constanţa şi pe A4 Ovidiu-Agigea

În mai multe zone din ţară, ninge abundent de ore bune, iar vântul care suflă cu putere spulberă zăpada. Sute de utilaje lucrează pe şoselele importante, însă vremea extremă îi pune la grea încercare pe şoferi. Mai mult, ninsorile abundente au dus la depunea unui strat consistent de zăpadă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, luni dimineaţă la ora 8.45, se circulă în condiţii de iarnă pe A2 Bucureşti - Constanţa şi pe A4 Ovidiu- Agigea. Pe A2, între kilometrii 12 şi 212, pe alocuri stratul de zăpadă în amestec cu material antiderapant măsoară 1-2 centimetri, iar sub acesta s-a format gheaţă. De asemenea, pe anumite sectoare ale autostrăzii A4, din cauza carosabilului umed şi a temperaturilor scăzute există gheaţă.

În zonă se acţionează şi se împrăştie material antiderapant, însă din cauza vântului puternic zăpada este readusă pe partea carosabilă.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă sporită, viteză redusă, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să se asigure temeinic la efectuarea manevrelor de schimbare a benzii de circulaţie.

Totodată, în gări şi aeroporturi se înregistrează deja întârzieri.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi rafale de vânt care transportă zăpada la sol.

Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge la aproximativ o oră.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite