Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cod galben de GER în jumătate din ţară până joi. Minus 29,5 grade la Întorsura Buzăului

Ger de crapă pietrele, în mare parte din ţară. La Întorsura Buzăului s-au înregistrat, în această dimineaţă, minus 29,5 grade Celsius, la Braşov mercurul din termometre a coborât până la minus 27, iar la Bucureşti, minima a fost de minus 21 de grade. De aseară, până mâine dimineaţă este în vigoare o atenţionare cod galben de temperaturi extrem de scăzute.

Cod galben de GER în jumătate din ţară până joi. Minus 29,5 grade la Întorsura Buzăului
Comentează 0

Minus 29,5 grade Celsius s-au înregistrat, miercuri dimineață, la stația meteo din orașul Întorsura Buzăului, fiind cea mai scăzută temperatură din acest an. Luna ianuarie 2015 a fost și mai geroasă, pe 1 ianuarie anul trecut înregistrându-se minus 31,7 grade Celsius la Întorsura Buzăului, iar pe 8 ianuarie minus 34,7 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, în acestă perioadă, ţara noastră este traversată de un val de aer foarte rece, care va face ca vremea să fie geroasă noaptea şi dimineaţa. În Oltenia, în Muntenia, în sudul şi în estul Transilvaniei vor fi minime de minus 20, minus 15 grade, dar izolat se vor înregistra şi sub minus 25 de grade.

Chiar şi după ridicarea codului galben, temperaturile vor rămâne deosebit de scăzute, până în apropierea datei de 26 ianuarie, avertizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

În această dimineaţă, atenţionarea de ger este dublată şi de un cod galben de ceaţă şi de chiciură în două judeţe din sudul României.

 

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite