Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce stradă din municipiu va purta numele prof. dr. Aurel Ardelean

Una dintre străzile importante din municipiu urmează să redenumită, în memoria prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator al Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Începând de astăzi, la intrarea în Primăria Municipiului Arad a fost afișat la transparență un proiect în acest sens.

Ce stradă din municipiu va purta numele prof. dr. Aurel Ardelean
Comentează 1

„Până la data de 31.05.2019, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii […]. Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 22.05.2019, între orele 8,00 - 18,00 luni- joi şi 08:00-16:00 vineri, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5”, se arată într-un anunț al Primăriei. Persoanele interesate pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după proiect. Acesta poate fi studiat şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

Strada care va purta numele prof. dr. Aurel Ardelean este situată în Pârneava și a fost aleasă la propunerea Fundației Universitare „Vasile Goldiș”. „Prin adresa nr. 34 din 17.05.2019 a Fundației Universitare «Vasile Goldiș» Arad, înregistrată la Primăria Municipiului Arad  cu numărul 39427 din 17.05.2019,  s-a solicitat  redenumirea străzii Pădurii în Str. Prof. dr. AUREL ARDELEAN, având în vedere faptul că domnul Aurel Ardelean, născut în anul 1939 și decedat  în anul 2018, a fost o personalitate marcantă  a municipiului Arad, prin faptul că a contribuit  la dezvoltarea municipiului Arad prin activitatea personală a domniei sale,  a fondat și a condus atât Fundația Universitară «Vasile Goldiș» din Arad, cât și Universitatea  de Vest «Vasile Goldiș» din Arad”, se arată în raportul serviciului de specialitate din cadrul Primăriei.

Pentru cei care nu cunosc orașul foarte bine, trebuie spus că strada Pădurii se află în apropierea Universității de Vest „Vasile Goldiș”, pe care a fondat-o prof. univ. dr. Aurel Ardelean.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite