Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reconsul ar putea închiria biciclete în municipiu timp de zece ani

Un proiect de hotărâre privind privind aprobarea studiului de fundamentare și stabilirea formei de delegare a gestiunii Serviciului public de închiriere a bicicletelor (bike sharing) în municipiul Arad a fost pus la transparenţă. Astfel, cei interesaţi pot depune în scris la Registratură, recomandări, sugestii şi opinii până la data de 04.10.2022. Mai trebuie spus că  proiectul de hotărâre poate fi consultat începând cu data de 19.09.2022, la adresa https://www.primariaarad.ro/dm_arad/portal.nsf/AllByUNID/transparenta-decizionala--2022-000189c6?OpenDocument și  la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, luni, marți, miercuri între orele 08:30 – 15:30, joi între orele 08:30 - 17:30, vineri între orele 08:30 - 14:00, iar cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost.

Reconsul ar putea închiria biciclete în municipiu timp de zece ani
Comentează 0

Dar despre ce este vorba mai exact în proiect? Consilierilor locali li se va propune să voteze pentru  delegarea serviciului public de închiriere a bicicletelor în Municipiul Arad prin atribuire directă a concesiunii către S.C. RECONS S.A., pe o durată de zece ani.

În studiul de fundamentare se arată că se face un „pas absolut necesar pentru reglementarea activităților serviciului public de închiriere a bicicletelor în Municipiul Arad”. În plus, serviciul public de închiriere a bicicletelor în Municipiului Arad este prezentat ca fiind un serviciu public nepoluant, destinat satisfacerii unor nevoi ale comunităţii locale, contribuind la ridicarea gradului de civilizaţie şi confort al acesteia, precum și la protecția mediului înconjurător. „Acesta va duce la dezvoltarea unui transport public ecologic și în același timp sănătos, relativ mai ieftin, care va duce locul de muncă mai aproape de locuințele oamenilor și va asigura o calitate mai bună a vieții în oraș. Structura urbană compactă a orașului și topografia sa, fac din Arad un oraș ideal pentru promovarea traficului cu bicicleta”, se mai arată în studiu.

Ce sarcini va avea S.C. Recons S.A.

În ceea ce priveşte sarcinile care vor trebui îndeplinite de Recons, acestea constau în: atribuirea în folosință a locurilor de staționare (stații) a bicicletelor; gestionarea și întreținerea zilnică; efectuarea curățeniei în spațiul stației de închiriere a bicicletelor; întreținerea și repararea bicicletelor; dotarea operatorului cu vehicule speciale pentru redistribuirea în stații a bicicletelor pe tot parcursul zilei; monitorizarea informațiilor, supravegherea și paza sistemului, prin dotarea operatorului cu un centru tehnic care să asigure coordonarea întregului sistem; asigurarea de asistență necesară utilizatorilor.

Bicicletele, amplasate în locaţii strategice

Din veniturile realizate în urma concesionării serviciului public de închiriere a bicicletelor, operatorul va plăti o redevență Municipiului Arad. „Obiectul de activitate al serviciului public de închiriere a bicicletelor în Municipiului Arad este închirierea de biciclete ecologice, amplasate în locații strategice ale orașului, care vor asigura o circulație durabilă și sănătoasă, încurajând transportul cu bicicleta, oferind accesibilitate sporită în orele de vârf și în afara lor. Astfel, în vederea desfășurării în condiții optime a activităților specifice serviciului, se stabilesc investiţiile necesare pentru închiriere a bicicletelor prin sistemul bike sharing: dotarea operatorului cu un centru tehnic care să asigure coordonarea întregului sistem; dotarea operatorului cu vehicule speciale/utilaje specifice pentru redistribuirea bicicletelor pe tot parcursul zilei; dotarea operatorului cu un atelier de reparații pentru biciclete”, se mai arată în document.

Intraţi AICI pemtru a citi proiectul.

Fotografia are rol ilustrativ

Sursa foto: smartcitiesworld.net

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite