Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aproape opt kilometri de piste pentru biciclete, opt staţii de bike sharing şi 90 de biciclete de închiriat, la Sântana (FOTO)

Reţeaua de piste de biciclete a oraşului Sântana a fost inaugurată ieri. Cu o lungime totală de aproape opt kilometri, înseamnă însă mai mult decât un loc pe unde se pot plimba cicliştii fără să încurce traficul. Înseamnă opt staţii de bike sharing cu un total de 180 de posturi şi 90 de biciclete pentru închiriat.

Aproape opt kilometri de piste pentru biciclete, opt staţii de bike sharing şi 90 de biciclete de închiriat, la Sântana (FOTO)
Comentează 0

„Lungimea pistelor este de 7,47  km, au fost puse în funcțiune 8 stații de bike sharing cu total 180 de posturi și 90 de biciclete pentru închiriat! Ca totul să fie la superlativ, au fost plantați și 350 de pomi pe lângă pistele de biciclete.

Promovarea a fost cu atât mai frumoasă deoarece 91 de cetățeni din orașul nostru, împreună cu domnul Primar, Daniel Sorin Tomuta, domnul viceprimar, Musca Ioan Dinorel, domnul vicepreședinte a Consiliul Județean Arad, Bulbuc Ionel împreună cu fiul dumnealui și o parte din Consilierii Locali, au pedalat  pe noile piste cu bicicletele #VeloSantana.

Finalul traseului a fost în parcul Katharina Ackermann, unde domnul primar al Orașului Sântana și domnul președinte al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, au ținut un discurs în încheiere, iar ulterior a fost o tombolă cu 20 de premii.

Cu acest prilej, le mulțumim tuturor cetățenilor care au fost alături de noi și le sugerăm să folosească cu atenție atât bicicletele de la #VeloSantana cât  și să fie atenți la regulile de circulație corespunzătoare bicicliștilor”, scriu pe Facebook reprezentanţii Primăriei Sântana.

Potrivit lui Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, la Sântana a fost dată în folosinţă una dintre cele mai practice piste de biciclete din judeţ, care leagă toate intrarile în oraș cu zona centrală și cu fabricile din Sântana. „Felicitari primarului Daniel Sorin Tomuța, pentru că se gândeşte la investiţii care cresc calitatea vieţii în oraş! Ieri a inaugurat un teren de sport la Caporal Alexa, astăzi pistele de biciclete şi urmează Căminul Cultural. Iar anul viitor noul parc al orașului. Felicitari şi echipei din administraţia liberală a Sântanei şi locuitorilor oraşului, care au făcut cea mai buna alegere pentru viitorul orasului!”, a scris ieri pe Facebook Iustin Cionca.

La rândul său, Ionel Bulbuc susţine că reţeaua de piste de la Sântana este probabil una dintre cele mai bine gândite din judeţ. „Astăzi a fost inaugurată reteaua de piste de biciclete de la Sântana, probabil una dintre cele mai bine gandite din județ!  Sunt aici cu fiul meu, pe străzile pe unde pedalam și eu în copilărie. Pistele pentru biciclete au doua sensuri de circulație și conectează între ele toate intrările în oraș.

Tronsoanele sunt prevazute cu 8 stații bike sharing, cu un total de 180 de posturi şi 90 de biciclete pentru închiriat. Sântana devine de astăzi printre primele orașe din judet, incluzând şi municipiul, unde se pot închiria biciclete pentru traficul urban!”, a punctat Ionel Bulbuc.

Sursa foto: Facebook Iustin Cionca şi Primăria Sântana

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite