Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce au decis consilierii municipali cu privire la strada Pădurii

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal de astăzi a fost cel privitor la schimbarea denumirii străzii Pădurii. Asta, în condițiile în care, pentru a onora memoria prof. univ. dr. Aurel Ardelean, reprezentanții Universității de Vest „Vasile Goldiș” au solicitat atribuirea numelui rectorului fondator în cazul străzii cu pricina.

Ce au decis consilierii municipali cu privire la strada Pădurii
Comentează 0

Proiectul, aflat la punctul 3 al ordinii de zi a fost supus primul la vot, în condițiile în care în sală erau și reprezentanții universității, doi dintre aceștia urmând să ia cuvântul.

Cum era de așteptat, proiectul a fost votat în unanimitate, astfel încât strada Pădurii va purta de acum înainte numele de prof. dr. Aurel Ardelean. Trebuie spus însă că locuitorii nu au de ce să își facă probleme în ceea ce privește schimbarea actelor de identitate, acestea urmând să fie schimbate atunci când vor expira.

După votul consilierilor, au luat cuvântul Sorin Bașchir, președintele Senatului UVVG, rectorul Coralia Cotoraci, fiica profesorului Ardelean și primarul Călin Bibarț. Acesta din urmă a ținut să spună că la cunoscut pe fondatorul UVVG încă de când era copil, ulterior fiindul elev la Liceul „Ioan Slavici”, actualul Colegiu Național „Moise Nicoară”. „Astăzi, în calitatea mea de primar mi-ar fi plăcut mult mai mult să îl invit pe cetățeanul de onoare al Aradului, Aurel Ardelean, la Zilele Aradului”, a mărturisit Bibarț. 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite