Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Strada Pădurii devine strada prof. dr. Aurel Ardelean

La punctul 3 de pe ordinea de zi a ședinței CLM de mâine se află un proiect de hotărâre privitor la schimbarea numelui străzii Pădurii. După ce proiectul va trece de votul consilierilor locali și, fără îndoială va trece, strada se va numi prof. dr. Aurel Ardelean, în memoria fondatorului Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

Strada Pădurii devine strada prof. dr. Aurel Ardelean
Comentează 2

Strada care va purta numele prof. dr. Aurel Ardelean este situată în Pârneava și a fost aleasă la propunerea Fundației Universitare „Vasile Goldiș”. „Prin adresa nr. 34 din 17.05.2019 a Fundației Universitare «Vasile Goldiș» Arad, înregistrată la Primăria Municipiului Arad  cu numărul 39427 din 17.05.2019,  s-a solicitat  redenumirea străzii Pădurii în Str. Prof. dr. AUREL ARDELEAN, având în vedere faptul că domnul Aurel Ardelean, născut în anul 1939 și decedat  în anul 2018, a fost o personalitate marcantă  a municipiului Arad, prin faptul că a contribuit  la dezvoltarea municipiului Arad prin activitatea personală a domniei sale,  a fondat și a condus atât Fundația Universitară «Vasile Goldiș» din Arad, cât și Universitatea  de Vest «Vasile Goldiș» din Arad”, se arată în raportul serviciului de specialitate din cadrul Primăriei.

Pentru cei care nu cunosc orașul foarte bine, trebuie spus că strada Pădurii se află în apropierea Universității de Vest „Vasile Goldiș”, pe care a fondat-o prof. univ. dr. Aurel Ardelean.

„Mi se pare un gest de normalitate să ne respectăm profesorii și oamenii care au reprezentat ceva în acest oraș”, a declarat primarul Călin Bibarț. În continuare, acesta a ținut să precizeze că locatarii nu vor fi obligați să-și schimbe documentele de identitate după aprobarea proiectului de hotărâre, acestea urmând a fi schimbate pe măsură ce vor expira, conform prevederilor legale în vigoare.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite