Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce ştiu primarii PSD să facă; tunuri de 13 milioane de euro, niciun bloc finalizat

Ce ştiu primarii PSD să facă; tunuri de 13 milioane de euro, niciun bloc finalizat
Comentează 0

Povestea anvelopării termice a blocurilor din Sectorul 5 este una cu cântec și miros de corupție! Primarul Daniel Florea a promis încă de la începutul mandatului său din, 2016 că această problemă va fi rezolvată, în realitate însă, până la această oră în Sectorul 5, nu s-a finalizat anveloparea nici măcar a unui singur bloc!

Cele câteva blocuri la care s-au efectuat lucrări din 2016 până în prezent se află fie în diverse stadii de execuție, fie lucrările sunt încă nereceptionate din cauza numeroaselor probleme constatate de locatari la execuție. Primarul Daniel Florea a ignorat cu nonșalanță numeroasele plângeri și petiții depuse până acum de locatari la Primăria Sectorului 5, precum și orice întrebare legată de viitorul acestor anvelopări, deși mandatul său ca primar se apropie de sfârșit.

Un tun de 13 milioane de euro dat de o firmă de video chat cu un singur angajat și sedii fantomă.

„Am semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP) pentru reabilitarea termică a 22 de imobile din Sectorul 5. Valoarea totală a lucrărilor este de 28 de milioane de lei, din care cota finanţată de MDRAP este 15,7 milioane de lei.”, anunţa primarul Sectorului 5, Daniel Florea, pe pagina de Facebook.Deși povestea suna frumos și primarul Daniel Florea a semnat… „ca primarul”, în realitate este vorba despre ceea ce s-a dovedit a fi un uriaș tun dat pe sfârșitul de an 2018, în Sectorul 5 al Capitalei, de firma Star Pro Center INTL, o firmă cu un singur angajat și cu sedii fantomă, dar cunoscută ca fiind abonată la lucrările din Sectorul 5, unde a câștigat 95% dintre contractele de infrastructură din 2017 și 2018, toate licitațiile la care a a fost, de multe ori, singurul participant, fiind câștigate pe final de an, respectiv în lunile noiembrie și decembrie când aceste tipuri de lucrări nu se puteau executa.

Tunul de 13 milioane de euro (aproximativ 63 de milioane de lei) a fost câștigat de această firmă prin trei contracte separate, urmând să primească de la Primăria condusă de Daniel Florea acești bani pentru reabilitarea termică a doar câteva blocuri. Este vorba de imobile de pe Strada Sebastian din București, pe care reporterii Libertatea le-au vizitat încă din luna februarie 2019, când au documentat acest contract dubios, pentru anveloparea blocurilor.Lucrările au fost atribuite de Primăria Sector 5 prin intermediul a trei licitații, banii fiind repartizați după cum urmează: 22 de milioane de lei (4,7 milioane de euro) pentru 14 imobile; 20,9 milioane de lei (4,4 milioane de euro) pentru 12 imobile; 19,5 milioane lei (4,16 milioane de euro) pentru 20 de imobile.

Cine este Star Pro Center INTL, firma cu un singur angajat și cu sedii fantomă, abonata preferată a lucrărilor din Sectorul 5

Compania este deținută, conform portalului termene.ro, de Nicoleta Elena Diaconescu (88%) și de două persoane trecute de 60 de ani, care par părinții acesteia, fiecare cu câte 6%. Nicoleta Diaconescu are un istoric bogat în relația cu Primăria Sectorului 5. Și nu doar prin firma curentă, Star Pro Center INTL, care a câștigat, începând din 2017, 17 contracte cu entități din sectorul condus de Daniel Florea. Însă și cu precedenta companie, din care a ieșit între timp. Și care, până la mutarea Star Pro Center în București, figura la aceeași adresă din satul Singureni, județul Giurgiu, Marcus Serv Pro.

Marcus Serv Pro a câștigat contracte cu instituții publice din Sectorul 5 în anii 2016 și 2017, potrivit libertatea.ro. 

Trecutul Nicoletei Elena Diaconescu este unul abracadabrant. Astfel, aceasta apare ca furnizor de îngrijiri la domiciliu, prin compania AM Tech Distribution SRL, inclusiv pe listele oficiale ale CASMB. Unde însă numărul de telefon înregistrat este cel puțin dubios. Pentru că, în aceeași perioadă, în revista „Anunțul de la A la Z”, apare la angajări videochat.

Pe data de 26 februarie 2020, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, lansează licitația pentru încheierea unui acord-cadru în valoare de 1,17 miliarde lei pentru reabilitarea termică a 350 de blocuri. Data până la care se pot depune ofertele este 6 aprilie 2020. Primăria Sectorului 5 anunța că urmează să atribuie și două acorduri-cadru estimate la circa 1,8 miliarde lei pentru amenajarea spațiilor verzi și a spațiilor publice din sector. În urma unei licitații dubioase, câștigătoare a fost desemnată o firmă turcească, Inșaat Sanayi Lojistik Ve Diș Ticaret Anonim Șirketi cu sediul în Moscova, printr-un acord-cadru în valoare de 888.950.808 milioane lei fără TVA pe 4 ani, scos la licitație de Primăria Sectorului 5 pentru servicii de întreținere, amenajare și modernizarea spațiilor aparținând domeniului public și privat de pe raza administrativă. La licitație a participat această singură firmă, care a fost și câștigătorul acestui contract ce a fost atribuit pe 24 aprilie 2020, acest lucru stârnind revolta angajaților primăriei de la spații verzi, care au desfășurat un protest spontan în stradă, acuzându-l pe primarul Daniel Florea de faptul că din pricina acestui contract urmează să își piardă locurile de muncă.Revenind la contractual de reabilitare a celor 350 de blocuri, trebuie precizat cp până în acest moment nu a fost finalizat nici măcar un singur bloc, deși primarul Daniel Florea se laudă cu anveloparea fantomă, în plină campanie electorală pentru un nou mandat.

 

Sursa: www.flux24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite