Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Locuințele din Arad se scumpesc brusc. Orașul nostru este în topul creșterii prețurilor

La nivelul Capitalei şi a celorlalte şapte mari regiuni de dezvoltare ale ţării, preţurile solicitate pentru apartamentele scoase la vânzare au cunoscut o evoluţie ascendentă în ultimul an, se arată într-o analiză a imobiliare.ro şi a platformei specializate Analize Imobiliare.

Locuințele din Arad se scumpesc brusc. Orașul nostru este în topul creșterii prețurilor
Comentează 1

Locuinţele s-au scumpit în majoritatea oraşelor analizate. Cele mai semnificative rate anuale de creştere, de peste 10%, au fost consemnate în Cluj-Napoca, Timişoara şi Suceava, în vreme ce ieftiniri au avut loc doar în Sibiu, Reşiţa şi Focşani.

"În 2015, tonul în rezidenţial a fost dat din Ardeal şi Banat. După ce a fost devansată de Cluj-Napoca, Capitala se situează anul acesta pe locul al doilea în clasamentul oraşelor cu cele mai scumpe apartamente, o premieră în România. Bucureştiul nu conduce nici topul celor mai mari creşteri de preţ, fiind depăşit de Cluj-Napoca şi Timişoara", a declarat directorul general imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

În vestul ţării, Aradul şi Timişoara se numără printre oraşele cu cele mai mari scumpiri consemnate în 2015.

Oraşul nostru, care anul trecut s-a situat pe primul loc în clasamentul celor mai mari ieftiniri, se numără în 2015 printre reşedinţele de judeţ cu cele mai importante creşteri de preţ. După un avans de 7,2%, apartamentele din oraş pot fi achiziţionate acum cu 536 de euro pe metru pătrat util, faţă de 500 de euro pe metru pătrat în urmă cu un an.

Totuși, în Arad locuințele sunt încă ieftine, față de Timișoara, unde suma medie solicitată de vânzători a ajuns la 929 de euro pe metru pătrat, cu 12,7% peste valoarea consemnată în perioada similară a anului trecut, respectiv 824 de euro pe metru pătrat.

Clasamentul naţional al celor mai scumpe apartamente este condus de Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara şi Constanţa, la polul opus regăsindu-se oraşe precum Reşiţa, Târgovişte, Zalău şi Satu Mare.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite