Ce ne facem cu democrația?
Odată cu decizia CCR, Putin și-a luat puțină „UE”. Democrația are caracteristica de a ne expune mai multor opțiuni, unde avem libertatea, dar și responsabilitatea de a alege. În schimb, dictatura ne impune niste restricții care ne vor îngrădi drepturile și libertatea. Parcă în aceste zile am simțit că trăim într-un teatru absurd și că ne aflăm pe marginea prăpastiei gata să cădem în abis. Când vedeți că Putin jubilează, gândiți-vă cum trăiesc rușii, poporul, nu oligarhii.
Trebuie să învățăm să ne apărăm democrația singuri, trecând orice informație prin filtrul gândirii, pentru că niciun factor nu ne va ajuta, în afară de decidenții politici, nimeni nu ne va ajuta să o apărăm. Nimeni. Deși e o democrație relativ tânără în Romania, care nu e consolidată, putem observa cu ochiul liber beneficiile de care ne bucurăm de la intrarea în UE și în NATO. Salariul mediu a crescut în zece ani de la 200 de euro la 1000 de euro în România. Datorită cui? Oare nu apartenenței la UE?
Georgescu s-a întâlnit recent cu Potra, cel care urma să intimideze politicieni și jurnaliști cu a lui clică de mercenari, care au pornit înarmați până în dinți spre București.
„Inocentul” Georgescu ce minte de îngheață apele, e pe făraș oricum. E out. Dar ce va urma în primăvara nu ne garantează că extremiștii nu vor reveni în forță susținuți de propaganda rusească care împrăștie dezinformare peste tot. Chiar și în județul nostru, care a votat masiv cu AUR.
Ne-am făcut de râs în fața întregii țări cu rezultatele de la alegerile parlamentare. Oare chiar nu vom învăța nimic din greșelile trecutului, nu ne vom asuma responsabilitatea nici măcar pentru un vot? Istoria nu îi iartă pe cei care nu învăța nimic din trecut. Rămâne de văzut.