Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce măsuri iau Primăria, GCA și Poliția Locală pentru a preveni aglomerația din cimitire de Ziua Morților

Primăria Municipiului Arad, S.C. Gospodărirea Comunală Arad și Direcția Generală Poliția Locală atrag atenția asupra faptului că anul acesta pomenirea tuturor morţilor sau Luminaţia se va desfăşura diferit din cauza pandemiei. În condițiile în care municipiul Arad este în scenariul roşu ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19, masca de protecție este obligatorie la fel ca păstrarea distanţei faţă de alte persoane.

Ce măsuri iau Primăria, GCA și Poliția Locală pentru a preveni aglomerația din cimitire de Ziua Morților
Comentează 0

„La intrarea în cimitire se va face triaj observaţional și tot aici nu va fi permisă formarea de grupuri mai mari de șase persoane care nu aparţin aceleaşi familii. De asemenea pentru a se evita aglomerația este recomandat ca vizitarea cimitirelor să nu fie lăsată numai pentru ziua de duminică, dacă acest lucru este posibil”, susțin reprezentanții Primăriei.

Autoritățile îi roagă pe arădeni să țină cond de câteva măsuri pentru a fi în siguranță:

- Purtarea măştii astfel încât să acopere gura şi nasul este obligatorie;

-Accesul credincioşilor în incinta cimitirelor va fi permis numai în urma triajului observaţional.  Cei care prezintă simptome de infecţie respiratorie nu vor putea intra;

-Slujbele oficiate de către personalul de cult, în aer liber se desfăşoară cu menţinerea distanţei corespunzătoare;

-În interiorul cimitirelor se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de șase persoane care nu aparţin aceleaşi familii;

-Se interzice prezenţa la cavou a unui grup mai mare de șase persoane care nu aparţin aceleaşi familii;

-Păstrarea distanţei de minimum doi metri va trebui să fie respectată și de operatorii economici care au ca obiect de activitate comercializarea florilor sau a articolelor religioase.

„Echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală Arad se vor asigura că toate măsurile luate de autorități vor fi respectate”, au ținut să precizeze reprezentanții Primăriei.

Foto: Arhivă

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite