Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bătăi de cap din cauza arădenilor care nu folosesc europubelele și țarcurile pentru depozitarea gunoaielor din cimitire

Cimitirele din municipiu aflate în administrarea Gospodăririi Comunale,  Pomenirea, Eternitatea, Mureșel și Gai, au fost dotate cu o sută de europubele și 20 de țarcuri pentru colectarea PET-urilor și altor deșeuri din plastic. Cu toate acestea, curățenia lasă de dorit și nu neapărat din vina angajaților societății.

Bătăi de cap din cauza arădenilor care nu folosesc europubelele și țarcurile pentru depozitarea gunoaielor din cimitire
Comentează 0

De altfel, directorul Tiberiu Ciul susține că oamenii săi au mari bătăi de cap din cauza arădenilor care nu folosesc nici europubelele, nici țarcurile pentru plastic. Cea mai mare parte a europubelelor sunt goale, arădenii preferând să arunce gunoiul în altă parte, ceea ce îngreunează sarcina celor care trebuie să colecteze și să transporte deșeurile la rampa de gunoi. În plus, PET-urile și candelele folosite pot fi întâlnite peste tot pe unde nu te aștepți, mai puțin în țarcurile special amenajate. „Din punctul nostru de vedere facem tot ceea ce ține de noi. Avem o sută de europubele, mai luăm încă o sută, avem un autocompactor, o mașină care cară mormane de gunoaie, dar nu facem însă față, așa cum am vrea, mizeriei făcute de oameni. Fiecare înmormântare înseamnă și foarte multe coroane, foarte multe din plastic, care nu sunt primite la groapa de gunoi... Într-o remorcă cărăm o înmormântare”, povestește Ciul.

Pe această cale, directorul Gospodăririi Comunale face un apel la adresa arădenilor, care au pe cineva drag în cimitirele administrate de societate, să folosească europubelele și țarcurile, pentru a ușura munca angajaților societății. „Este mai ușor de lucrat dacă gunoaiele sunt depozitate în europubele și țarcuri. Din păcate însă, mai toate sunt goale, iar în jurul lor e plin de mizerie. Așa ne este foarte greu să scoatem toate candelele folosite și toate PET-urile din cimitire. De altfel, în urmă cu vreo doi-trei ani, la Cimitirul Pomenirea am avut un incendiu din cauza candelelor. Era august, era secetă, era o căldură insuportabilă, iar focul a izbucnit...”, a încheiat Tiberiu Ciul.

 

 

 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite