Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mii de locuri de veci au contractele expirate. Deținătorii sunt chemați de urgență la Serviciul Administrare Cimitire din cadrul GCA

Mii de locuri de veci din cimitirele aflate în administrarea SC Gospodărirea Comunală Arad, au contractele de concesiune expirate. În aceste condiții, conducerea societății face un apel la adresa deținătorilor să se prezinte de urgență la Serviciul Administrare Cimitire, pentru reglementarea situației.

Mii de locuri de veci au contractele expirate. Deținătorii sunt chemați de urgență la Serviciul Administrare Cimitire din cadrul GCA
Comentează 0

„Conducerea SC. Gospodărirea Comunală Arad S.A informează deținătorii locurilor  de înhumare aflate în cimitirele Eternitatea, Gai, Pomenirea și Mureșel, cărora le-au expirat concesiunea, să se prezinte de urgență la Serviciul Administrare Cimitire, cu sediul de pe str. Poetului  nr. 1 sau calea Bodrogului nr. 1,  de luni până vineri, între orele 08:00-15:00,  telefon 0257/272.117 sau 0257/281.161, în vederea preschimbării actelor de dare în folosință, actelor/contractelor de concesiune și achitării taxelor de închiriere  cimitire/locuri de veci. În conformitate cu regulamentul privind organizarea și funcționarea cimitirelor, vă rugăm să vă prezentați la Administrația Cimitirelor pentru achitarea taxei și clarificarea situației concesionării locului de veci”, se arată într-un comunicat de presă al GCA.

Reprezentanții societății susțin că,  în prezent, în Cimitirul Pomenirea sunt aproximativ 35.000 de locuri de veci, dintre care 3.168 locuri expirate cu contract, 1.896  expirate de mai bine de doi ani; aproximativ 45.000 de locuri de veci, dintre care  1.912 locuri expirate de mai bine de doi ani - în Cimitirul Eternitatea și 454 locuri expirate în Cimitirul Gai.

De menționat că în Cimitirul Mureșel toate locurile au fost plătite.

 „85% dintre locurile expirate, au lucări, borduri și monumente funerare. Lunar se plătesc în jur de 30/40 locuri expirate de doi ani. Plata se efectuează prezentând actul de identitate (original), contractul de concesiune (original) și ultima chitanță privind achitarea taxei. Persoanele care nu dețin ultima chitanță trebuie să prezinte o dovadă privind achitarea taxei obținută de la prestatorul de servicii din cadrul cimitirului respectiv”, mai susțin reprezentanții societății.

Tarifele pentru achitarea taxei locurilor de veci sunt următoarele:

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite