Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce instituţii iau măsuri suplimentare în cazul clădirilor cu faţade degradate

Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală colaborează cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, în vederea aplicării unor măsuri suplimentare pentru clădirile din oraș la care s-au constatat deteriorări ale fațadelor și chiar căderi ale unor ornamente sau bucăți de tencuială, ce pun în pericol siguranța trecătorilor, locații care au necesitat intervenția echipajelor ISU.

Ce instituţii iau măsuri suplimentare în cazul clădirilor cu faţade degradate
Comentează 0

„În conformitate cu prevederile art.102 din Legea 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, constituie contravenție «neluarea de către asociația de proprietari, de președinte sau de către comitetul executiv al asociației de proprietari, a tuturor măsurilor necesare pentru repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță și funcționare a condominiului și a instalațiilor comune aferente, pe toată durata existenței acestora, conform prevederilor legale în vigoare». Amenda contravențională pentru astfel de fapte se situează între 200 si 1.000 de lei.

În cazul proprietarilor individuali aflați în aceeași situație, Directia Generală Poliția Locală, prin Serviciul Disciplina în Construcții sesizează Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru a lua măsurile ce se impun, în baza atribuțiilor conferite de Legea 10 din 1995 privind calitatea în construcții. Potrivit art.36, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 10.000 și 20.000 lei «neexecutarea obligațiilor privind urmărirea comportării în exploatare a construcțiilor și neexecutarea, în condițiile legii, a lucrărilor de reparații și consolidări».

În ambele situații va fi notificată Comisia numită prin Dispoziția Primarului, ce are atribuții în stabilirea condiţiilor de majorare a impozitului pentru clădirile neîngrijite, conform HCLM 235/2017, care va determina, în baza fișei de evaluare, dacă acestea vor fi supraimpozitate”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, din cele cinci locații la care a intervenit ISU, Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală a notificat Inspectoratul de Stat în Construcții pentru două locații, cu scopul de a lua măsurile cuvenite, iar una dintre locații va fi supraimpozitată conform HCLM 235/2017. La celelalte două locații s-au luat de către locatari măsurile de remediere a situației, nemaifiind cazul aplicării de măsuri suplimentare.

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite