Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Călin Costea: "Sănătatea și Educația ar trebui să fie priorități pentru Guvernul României, nu pensiile speciale"

Călin Costea:
Comentează 1

Călin Costea, președintele Partidului Mândri că Suntem Arădeni, spune că Guvernul României ar fi trebuit să aloce sume mai consistente pentru Sănătate și Educație, la prima rectificare bugetară din acest an.

Executivul a anunțat că Ministerul Muncii și cel de Finanțe vor avea alocările cele mai mari la această rectificare.

Primul ar urma să primească în plus 2,8 miliarde de lei. Sunt bani necesari pentru plata majorărilor salariale şi a pensiilor speciale aprobate de Parlament. Sume importante vor ajunge şi la Finanţe, pentru plata dobânzilor la împrumuturile luate de stat.

"Nu este normal să fie alocate fonduri suplimentare de la buget pentru plata pensiilor speciale, în condițiile în care sistemele de Sănătate și de Educație au serios de suferit. Deși și aceste ministere au primit fonduri, sumele trebuiau să fie mult mai consistente", a punctat Călin Costea, președintele Partidului Mândri că Suntem Arădeni.

Acesta se arată îngrijorat de faptul că sisteme vitale pentru România nu primesc fonduri suficiente, în condițiile în care spitalele au serioase probleme. "Vedem zi de zi cum în spitalele din România se petrec adevărate drame din cauza dotărilor insuficiente, a lipsei de aparatură de specialitate, a lipsei medicamentelor, etc. Cred că Guvernul ar trebui să se aplece mai serios în a vedea adevăratele probleme din acest sistem și în consecință să aloce fonduri pe măsura necesităților. De asemenea, Educația este un alt segment care are de suferit și căruia guvernanții nu îi arată un interes deosebit", mai completează Călin Costea, președintele Partidului Mândri că Suntem Arădeni.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide