Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Partidul Mândri că Suntem Arădeni, scoruri foarte bune într-un sondaj IRES (FOTO)

Partidul Mândri că Suntem Arădeni, scoruri foarte bune într-un sondaj IRES (FOTO)
Comentează 1

Partidul Mândri că Suntem Arădeni este cotat cu scoruri bune şi chiar foarte bune, într-o cercetare sociologică realizată de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES). Aceasta a fost a fost realizată la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie.

Cercetarea a vizat opţiunile de vot ale arădenilor în perspectiva alegerilor locale din data de 5 iunie 2016.

Astfel, dintre arădenii chestionaţi, care au răspuns că sunt foarte hotărâţi să voteze un anumit partid, 23% au indicat că vor pune ştampila pe Partidul Mândri că Suntem Arădeni.

De asemenea, la segmentul votanţilor hotărâţi să voteze, la întrebarea „Cu ce partid nu veţi vota deloc?”, cel mai scăzut procent l-a avut Partidul Mândri că Suntem Arădeni.

Preşedintele fondator al formaţiunii arădene, Călin Costea, se arată surprins plăcut de datele din sondajul IRES şi afirmă că scorul Partidului Mândri că Suntem Arădeni poate creşte în perioada următoare.

„Datele din sondajul IRES nu pot decât să îmi dea speranţa că arădenii au înţeles că partidele politice tradiţionale nu mai reprezintă o soluţie. De altfel, acestea au arătat ce pot în ultimii 26 de ani. Se vede foarte clar, din acest studiu, că avem o simpatie enormă din parte arădenilor. Acest fapt mă bucură şi îmi dă speranţa unui parcurs bun pentru alegerile locale din vara acestui an. Pe de o parte, faptul că arădenii au încredere în noi, mă onorează, dar în egală măsură mă şi responsabilizează. Sunt ferm convins că scorurile bune pe care le vedeţi astăzi în dreptul partidului nostru pot creşte în perioada următoare”, a spus Călin Costea, preşedintele fondator al Partidului Mândri că Suntem Arădeni.

În ceea ce priveşte mediile probabilităţii de vot, Partidul Mândri că Suntem Arădeni are cel mai ridicat punctaj.

Călin Costea, preşedintele fondator al Partidului Mândri că Suntem Arădeni, subliniază faptul că situaţia din Arad nu este una singulară, în sensul că partidele locale încep să prindă „cheag” şi în alte localităţi din ţară. „Situaţia aceasta a creşterii partidelor locale nu se întâlneşte doar la Arad. Pot să dau exemplele lui Dan Maşca de la Partidul Oamenilor Liberi din Târgu-Mureş şi a lui Nicuşor Dan de la Uniunea Salvaţi Bucureştiul. Cei doi, dar şi formaţiunile pe care le reprezintă au cote ridicate în sondajele de opinie. Şi Partidul Mândri că Suntem Arădeni se înscrie pe această traiectorie a unei încrederi crescute din partea oamenilor”, mai afirmă Călin Costea.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite