Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Biroul Executiv al PNL a decis să nu susţină un Guvern Cioloş

Biroul Executiv al Partidul Național Liberal a decis astăzi să nu susțină un Guvern Cioloș, înaintea discuțiilor dintre premierul desemnat Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, programată pentru această după-masă. Decizia BEX îl trimite pe Dacian Cioloș „să facă majoritate cu PSD și AUR”, scrie digi24.ro.

Biroul Executiv al PNL a decis să nu susţină un Guvern Cioloş
Comentează 0

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, vineri, după ședința conducerii PNL că mandatul pentru negocierile cu premierul desemnat Dacian Cioloș este să îl trimită să găsească o majoritate cu PSD și AUR. „Dacă nu va reuși, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor politice responsabile, mai puțin AUR, pentru a găsi soluții pentru români”, a spus Cîțu.

„USR este parte a unei majorități parlamentare alături de PSD și AUR. Votul pentru moțiune a fost unul politic și a însemnat ruperea coaliției cu PNL. Răspunderea politică revine USR. În mod simetric, responsabilitatea pentru instalarea unui nou guvern revine coaliției USR, PSD și AUR. Dacian Cioloș are datoria să găsească sprijinul la partenerii de coaliție PSD și AUR. Premierul desemnat Dacian Cioloș să facă negocieri cu cele două partide pentru a găsi numărul de voturi necesar. Dacă nu va reuși, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor politice responsabile, mai puțin AUR, pentru a găsi soluții pentru români”, a declarat președintele PNL.

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite