Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Efectul Rareș Bogdan? PNL crește în sondaje și depășește pentru a doua lună PSD în ceea ce privește intenția de vot

Faptul că Partidul Național Liberal are în sfârșit pe liste un bun comunicator începe să se vadă. Astfel, până acum, desemnarea lui Rareș Bogdan pe prima poziție a listei pentru europarlamentare pare a fi o mișcare câștigătoare pentru liberali.

 Efectul Rareș Bogdan? PNL crește în sondaje și depășește pentru a doua lună PSD în ceea ce privește intenția de vot
Comentează 0

Potrivit unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, PNL este în creștere în ceea ce privește intenția de vot și se află pe primul loc, pentru a doua lună consecutiv, devansând PSD.

Dar haideți să vedem cum arată fotografia momentului. PNL crește de la 25,2% la 25,6%; PSD are 21,7%; Alinața 2020 (USR și PLUS) scade de la 17,7% la 16,4%; ALDE scade la rândul său de la 12,7% și ajunge la 12,2%; Pro România are 11,7%, iar UDMR și PMP au fiecare câte 5,6%.

În ceea ce privește posibilii candidați pentru fotoliul de la Cotroceni, trebuie spus că actualul președinte, Klaus Iohannis, susținut de Partidul Național Liberal, conduce în „clasament” cu 42,7%, fiind urmat la mare distanță de un alt candidat cu profil liberal, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, cu 18,3%. Poziția a III-a a „podiumului” este ocupată, potrivit IMAS, de un alt fost premier, Victor Ponta, cu 14,5%. Al treilea fost șef de guvern măsurat de IMAS, Dacian Cioloș, ocupă abia locul al patrulea, cu 10%; liderul coaliției guvernamentale și șeful de facto al actualului Guvern, Liviu Dragnea, se află pe poziția a cincea, cu doar 8,7%, fiind urmat de Dan Barna, cu 2,5%, Eugen Tomac, cu 2,2% și Kelemen Hunor, cu 1,2%.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite