Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni din acest sfârșit de săptămână

Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni din acest sfârșit de săptămână
Comentează 0

În acest sfârșit de săptămână (12 - 14.04.2024), la nivelul județului Arad, pompierii militari au gestionat 102 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și protecția comunității și a bunurilor acestora. Majoritatea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 96 solicitări.

De asemenea, în cursul serii de duminică, echipajul de descarcerare al Detașamentului de Pompieri Arad a fost solicitat să intervină în urma producerii unui accident rutier, pentru extragerea unei persoane blocate între fiarele contorsionate ale autoturismului.

Totodată, salvatorii au intervenit și pentru stingerea a 3 incendii, precum și în alte 2 situații în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocarea persoanelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Din totalul celor 3 incendii, 2 au fost înregistrate la mijloace din transport, iar unul la anexa gospodărească a unei case din municipiul Arad. Incendiile au fost lichidate prompt de către pompierii militari arădeni, suprafețele afectate fiind mai mici de 30 de metri pătrați, în urma acestora rezultând strict pagube materiale.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, care are o funcție nouă, bazată pe inteligența artificială, și care răspunde întrebărilor pe linie de situații de urgență, dar și de pe aplicația DSU.

Aplicația este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :

• App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)
• Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite