Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni din acest sfârșit de săptămână

Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni din acest sfârșit de săptămână
Comentează 0

Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni din acest sfârșit de săptămână.

În acest sfârșit de săptămână (03.02-05.02.2023), la nivelul județului Arad, pompierii militari au gestionat 137 de intervenții în situații de urgență.
Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 97 de solicitări.

De asemenea, în contextul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii militari au fost solicitați să intervină la 25 de misiuni în sprijinul cetățenilor, în vederea înlăturării efectelor negative produse de atenționarea meteorologică COD GALBEN de viscol și zăpadă.

Astfel, salvatorii arădeni au intervenit pentru:

-11 degajări de copaci căzuți pe carosabil, autoturisme sau case;  
-11 misiuni pentru degajarea unor elemente de construcție de pe clădiri sau fațade care prezentau pericol de cădere;
-3 misiuni pentru degajarea unor bucăți de tablă care prezentau pericol de cădere de pe acoperișuri.

Totodată, pompierii arădeni au intervenit și pentru stingerea a 7 incendii, precum și în alte 8 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocarea persoanelor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și verificări ale concentrației de oxigen din secțiile ATI.

Cele 7 incendii izbucnite în acest sfârșit de săptămână au fost înregistrate la trei anexe gospodărești ale unor case din localitățile: Avram Iancu, Gurba și municipiul Arad, respectiv la coșurile de fum a două locuințe din localitățile Săvârșin și municipiul Arad.
De asemenea, au fost înregistrate două incendii izbucnite la autoturisme, în municipiul Arad, respectiv în orașul Chișineu-Criș.
Incendiile au fost localizate și lichidate prompt de către pompierii militari arădeni, în urma flăcărilor rezultând strict pagube materiale, suprafețele afectate fiind mai mici de 60 de metri pătrați.
Cauzele producerii incendiilor au fost jarul sau scânteile provenite de la izolarea necorespunzătoare a coșurilor de evacuare a fumului, respectiv scurtcircuitul electric.

 În acest sens, salvatorii arădeni vă reamintesc măsurile de prevenire a incendiilor în sezonul rece:
 
❗️Verificarea mijloacelor şi instalaţiilor de încălzire, a instalaţiilor de alimentare cu gaze naturale şi a coşurilor de evacuare a fumului şi gazelor de către personal autorizat;
❗️Este interzisă utilizarea reşourilor, radiatoarelor, sobelor metalice sau de teracotă dacă sunt defecte, improvizate sau amplasate în locuri care prezintă pericol de incendiu sau explozie;
 ❗️Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;
❗️Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat;
❗️Coşurile şi burlanele pentru evacuarea fumului vor fi  întreţinute şi curăţate periodic.
❗️Nu racordaţi la acelaşi canal de fum un număr mai mare de focare decât cel admis;
❗️Nu aprindeţi focul cu benzină sau alte lichide inflamabile şi nu ardeţi lemne lungi care nu permit închiderea ușii.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate, după cum a comunicat Biroul de Presă al ISU Arad.

Galerie foto (19)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite