Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Baronul Francisc Neuman va susţine din tribună Bătrâna Doamnă la fiecare meci de acasă / UPDATE: Care va fi locul ocupat de baron

Primarul Călin Bibarţ a anunţat, astăzi, că baronul Francisc Neuman se va afla în tribuna a II-a şi va susţine UTA, din toamnă la fiecare meci de acasă.

Baronul Francisc Neuman va susţine din tribună Bătrâna Doamnă la fiecare meci de acasă / UPDATE: Care va fi locul ocupat de baron
Comentează 0

Update 1 Care va fi locul ocupat de baron

Proiectul Primăriei Municipiului Arad a fost demarat în parteneriat cu familia baronului care a oferit toate informațiile grafice necesare executării matriței. Artistul plastic care va realiza sculptura este Ștefan Ciprian Bințințan, din Alba Iulia, care are un portofoliu impresionant de lucrări. Bințințan a realizat busturile Reginei Maria și a Regelui Carol al VI-lea situate în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia, dar și o parte dintre statuile din bronz din Cetatea Alba Carolina.  

Am încheiat contractul cu sculptorul, astfel că în maxim 4 luni, statuia va fi amplasată în Tribuna II, sectorul N, rândul 7, locul 2, a ţinut să precizeze primarul Călin Bibarț.

Valoarea investiției se ridică la 25.000 de euro (fără TVA), iar achiziția de lucrări a fost făcută de societatea Recons SA.  


Edilul susţine că este convins că din acel moment, UTA va câştiga şi meciurile de acasă, iar la final suporterii nu vor mai avea emoţii cu privire la evitarea retrogradării.

„Din toamnă îl vom avea pe baronul Neuman la tribuna a II-a. Am comandat o statuie în mărime naturală din bronz care însă nu va sta în picioare. Statuia va fi realizată de un sculptor din Alba Iulia. Sunt convins că din acel moment, UTA va câştiga şi meciurile de acasă. În patru luni va fi finalizată şi amplasată”, a declarat primarul Călin Bibarţ, care a avut iniţiativa amplasării statuii în tribună, pentru că „în faţa stadionului e prea clasic şi banal”. De menţionat că decizia finală a fost luată împreună cu familia baronului, iar tribuna a II-a a fost aleasă pentru că se află pe partea opusă a zonei în care sunt amplasate camerele de luat vederi, astfel încât va fi foarte vizibilă în timpul transmisiunilor tv.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite