Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avertisment fără precedent: 10 adevăruri dureroase despre pandemia de coronavirus. "Este abia începutul!"

Declarația unui oficial din Sănătate a șocat:  "Nu am văzut niciodată așa ceva. Este înfricoșător și e ceva fără precedent!"

Avertisment fără precedent: 10 adevăruri dureroase despre pandemia de coronavirus.
Comentează 0

Dr. Tom Frieden, fostul director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea bolilor din SUA, a prezentat 10 adevăruri simple, dar dureroase, despre COVID-19.

"În cei 30 de ani de activitate în cadrul domeniului privind sănătatea publică, nu am văzut niciodată așa ceva. Este înfricoșător și e ceva fără precedent!", a spus Frieden, citat de CNN.

1. În News York, situația este devastatoare

Chiar și acum, spune doctorul, când numărul victimelor COVID-19 este în scădere, există de două ori mai multe decese decât cele cauzate de toate celelalte afecțiuni combinate, zilnic. New York are cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus din toate statele din țară, cu peste 321.000 de victime totale și peste 25.000 de decese.

2. Este abia începutul

În ciuda situației extreme, Frieden susține că acesta este abia începutul pandemiei. Potrivit unui nou raport întocmit de experții John Barry și Marc Lipsitch, pandemia poate dura încă doi ani. Cei doi au avertizat, în raport, că aceasta ar putea fi "considerabil mai gravă decât ce am văzut până acum".

3. Datele sunt "o armă foarte puternică împotriva virusului"

Frieden a explicat că datele utilizate pentru a monitoriza tendințele pot ține în frâu cazurile, înainte de a se transforma în focare și, ulterior, în pandemie.

4. Trebuie să ținem virusul "închis"

Medicii atrag atenția că relaxarea restricțiilor și permiterea oamenilor să iasă din case nu face altceva decât să răspândească boala. Frieden susține că, odată ce curba infecțiilor începe să se aplaneze, trebuie să "închidem" virusul.

5. Trebuie să găsim echilibrul

Dr. Frieden susține că economia nu trebuie să fie afectată de epidemie. Trebuie să se găsească soluții pentru a forma un echilibru între pandemie și restartarea economiei.

6. Eroii din prima linie trebuie să fie protejați

"Trebuie să depunem toate eforturile pentru ca luptătorii din prima linie, în special personalul medical, să fie protejați", spune Frieden. Ei fac parte din categoria cu cel mai mare grad de risc și spitalele din lumea întreagă s-au confruntat cu lipsa materialelor de protecție esențiale.

7. Persoanele vulnerabile, din categoria 65+, trebuie să fie protejate

Categoria cu cel mai mare grad de risc, cea reprezentată de persoanele vârstnice, trebuie să fie protejată de boală. În plus, printre persoanele vulnerabile se află și cele cu sistemul imunitar slăbit, cum ar fi suferinzii de astm, boli de inimă, hipertensiune arterială sau diabet. 

8. Guvernele și companiile private trebuie să colaboreze

"Guvernele și industria trebuie să lucreze împreună pentru a face investiții majore în testarea și distribuirea unui vaccin, cât mai curând posibil", a spus Frieden.

9. Nu trebuie să ignorăm afecțiunile care nu au legătură cu COVID-19

În timp ce pandemia de coronavirus a cauzat aglomerarea până la refuz a spitalelor, mulți pacienți cu diverse afecțiuni medicale își amână tratamentele, de teama infecției.

10. Pregătirea este vitală

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite