Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au fost alocați bani din bugetul local pentru o parte din datoriile CET

Au fost alocați bani din bugetul local pentru o parte din datoriile CET
Comentează 0

Consiliul Local a aprobat, la propunerea Primăriei, alocarea a șase milioane lei din excendentul bugetar pentru acoperirea parțială a datoriei operatorul serviciului de termoficare CET Hidrocarburi către producătorul de energie termică CET SA.

Măsura a fost necesară pentru a asigura plata gazului natural consumat pentru producerea energiei termice, facturi scadente la CET SA.

“Pentru a asigura furnizarea căldurii pentru arădeni a fost nevoie, în ultimă instanță, să alocăm banii Aradului pentru a acoperi din datoriile Guvernului. Spunem din nou foarte clar: nu Aradul are datorii la CET, ci bugetul de stat - Guvernul României. Primăria Arad și-a achitat mereu obligațiile de subvenție față de CET, iar arădenii abonați la termoficare sunt buni platnici”, a declarat primarul, Gheorghe Falcă.

Conform edilului, blocajul financiar provine din restanțele ultimilor trei ani la plata ajutorului de stat, bani pe care CET trebuia să-i primească de la București în baza legii, ”așa cum l-au primit ceilalți operatori de termoficare din țară”.

„Lucrurile au decurs normal până în 2012, exact până când s-a instalat guvernul Ponta. De atunci pentru CET Arad nu s-au mai a mai plătit aceste ajutoare de stat, pentru alte  CET-uri, da. Cumulat sunt peste 40 de milioane de lei pe care bugetul de stat îi datorează CET-ului Arad”, a adăugat Falcă.

Primarul este astăzi la București și va solicita din nou Guvernului să aloce fondurile necesare.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite