Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă : "Soluţia pentru rezolvarea datoriilor CET-ului din Arad este la Guvern"

Gheorghe Falcă :
Comentează 2

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că municipalitatea nu are nicio datorie la CET, companie care are anumite dificultăţi financiare. Edilul susţine că cel în măsură să rezolve problemele este Guvernul României, care în perioada ultimilor ani nu a alocat deloc, sau în unele cazuri sume nesemnificative de bani către CET Arad.

"Soluţia de rezolvare a problemei CET nu este la Primăria Arad, pentru că municipalitatea nu are datorii către centrală. Ministerul trebuie să găsească soluția și să corecteze situația creată de blocajul fondurilor din perioada guvernului Ponta, care din 2012 până în prezent nu și-a mai îndeplinit obligațiile legale față de centrala din Arad. Banii alocați ca o excepție în anul 2014 au fost doar o mică parte din sumele datorate CET-ului din Arad, mă refer aici la suma de 7,7 milioane de lei", a spus Gheorghe Falcă.

Edilul arădean a prezentat o situaţie cu alocările Guvernului din 2011, 2012, 2013 şi 2014, iar CET Arad nu a primit deloc bani în anii 2012 şi 2013, iar în 2014 a primit de zece ori mai puţin decât Timişoara (de exemplu).

Falcă a ţinut să explice faptul că deputatul PSD Arad, Dorel Căprar, nu are niciun merit în susţinerea demersului, ci doar parlamentarul social-democrat Fifor.

"Sunt neplăcut surprins, în schimb, că domnul deputat Dorel Căprar își arogă merite care nu-i aparțin în demersurile de rezolvare a situației CET și de purtarea sa jenantă față de domnul Fifor, pe care nici măcar nu l-a informat că îl va folosi să se laude în presă. Domnul Căprar n-a contribuit și nici nu a participat la întâlnirile noastre de  la  ministere.  A fost prezent doar pe holurile Parlamentului, la o discuție avută cu doamna secretar de stat Sirma  Caraman de la Ministerul Dezvoltării, ocazie cu care a fost foarte surprins să afle că Primăria Arad nu are datorii față de CET", a mai declarat Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite