Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ATENTAT SINUCIGAŞ în Pakistan. Cel puţin 69 oameni au murit şi peste 300 sunt răniţi

Atacul sinucigaş dintr-un parc al oraşului pakistanez Lahore, din duminica Paştelui, a fost revendicat de o facţiune a talibanilor şi a vizat creştini, susţine un reprezentant al grupării, iar bilanţul a ajuns la 69 de morţi şi peste 300 de răniţi, cei mai mulţi fiind femei şi copii.

ATENTAT SINUCIGAŞ în Pakistan. Cel puţin 69 oameni au murit şi peste 300 sunt răniţi
Comentează 0

UPDATE: Oficialii pakistanezi susţin că 69 de persoane au murit şi peste 300 au fost rănite în urma exploziei din apropierea parcului Gulshan-e-Iqbal, chiar la ieşirea din parc şi la câţiva metri de locurile de joacă ale copiilor.

Parcul de distracţii este un loc popular pentru comunitatea de creştini din oraşul Lahore, unde mulţi dintre aceştia au ieşit pentru a celebra Paştele împreună cu copiii lor.

UPDATE: Cel puţin 52 de persoane, în majoritate femei şi copii, au murit duminică într-un atentat comis de un kamikaze care şi-a detonat explozibilul avut asupra sa în apropierea unui parc public din Lahore, capitala provinciei Punjab din estul Pakistanului, au precizat reprezentanţi ai poliţiei şi echipelor de salvare, citaţi de Reuters.

Explozia s-a produs în parcarea Parcului Gulshan-e-Iqbal, aproape de poarta de ieşire şi la doar câţiva metri de un loc de joacă pentru copii.

Alte aproximativ 150 de persoane ar fi fost rănite în explozie, potrivit oficialilor citaţi.

Explozia a avut loc în apropierea parcului Gulshan-e-Iqbal, chiar la ieşirea din parc şi la câţiva metri de locurile de joacă ale copiilor. Oraşul Lahore se află în statul Punjab din Pakistan.

"Cel puţin 38 de persoane au murit în explozie", a declarat Mustansar Feroz, un reprezentat al poliţiei locale, precizând că majoritatea victimelor sunt femei şi copii.

Potrivit lui Jam Sajjad Hussain, un purtător de cuvânt al serviciilor de intervenţie locale, bilanţul anterior era de 25 de morţi. El a adăugat că peste 100 de persoane au fost rănite, fiind transportate la mai multe spitale din oraş.

Oficialii serviciilor de securitate au declarat că peste 30 de corpuri au fost aduse în mai multe spitale din oraş.

Poliţia investighează atacul, pentru a descoperi dacă a fost vorba de un atentat sinucigaş sau de atac operat de la distanţă printr-un dispozitiv exploziv.

"Nu putem spune dacă a fost vorba de un atac sinucigaş, dar lucrurile se vor clarifica în curând", a declarat Haider Ashraf, din cadrul operaţiunilor de poliţie din Lahore said.

Pakistan, un stat cu o populaţie de 190 de milioane de locuitori, se confruntă cu atacuri violente ale talibanilor, iar Punjab este statul pakistanez cel mai mare şi mai proster din ţară.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite