Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asociația Activ pentru Comunitate a câștigat o finanțare pentru proiectul Play&Learn Romania

Asociația Activ pentru Comunitate a câștigat, în cadrul unei competiții organizate de către Divizia de Diplomație Publică a NATO, un grant în valoare de 6750 de euro acordat de către instituția antemenționată pentru proiectul Play&Learn Romania.

Asociația Activ pentru Comunitate a câștigat o finanțare pentru proiectul Play&Learn Romania
Comentează 0

Proiectul Play&Learn Romania este un proiect educațional, adresat elevilor din licee și studenților și a fost desfășurat în perioada septembrie – decembrie 2019. În cadrul acestui proiect am urmărit să atingem mai multe obiective:

  1. Creșterea nivelului de cunoaștere, conștientizare și înțelegere a ceea ce reprezintă NATO, a valorilor sale precum și a rolului, pe termen lung, pe care îl are pentru apărarea securității globale;
  2. Reflectarea asupra celor 7 decenii de cooperare transatlantică NATO realizată pentru promovarea păcii și pentru apărarea libertății cetățenilor, onorând trecutul organizației și privind către viitor;
  3. Realizarea unor conținuturi educaționale cu privire la NATO, care pot fi distribuite atât în cadrul unor rețele tradiționale ale NATO sau ale ONG-urilor, cât și în afara acestora;
  4. Prezentarea NATO ca o alianță a secolului al XXI-lea, relevantă pentru toate generațiile, dar în special pentru tineri.  

Pentru atingerea acestora am utilizat două metode educaționale interactive: am organizat o caravană de promovare a proiectului Play&Learn Romania și am utilizat platforma on-line care reprezintă un instrument educațional digital prin care reprezentanții grupului țintă își testează și își îmbunătățesc cunoștințele referitoare la NATO prin metoda jocului, metodă pe care noi o numim „edutainment”.

Jocul a fost creat pentru a avea 4 nivele de dificultate. Fiecare jucător trebuie să se înregistreze înainte de a începe jocul ceea ce ne ajută să putem cuantifica numărul de tineri care sunt interesați de acest instrument digital educațional, dar și nivelul lor de cunoaștere și de înțelegere. Toți jucătorii își pot compara rezultatele obținute (în puncte) cu restul jucătorilor înregistrați. Acesta poate fi accesat utilizând adresa următoare: http://activpentrucomunitate.ro/

Platforma promovată în cadrul proiectului utilizează o metoda inovativă pentru distribuirea informațiilor referitoare la NATO, prin intermediul noilor tehnologii. Jocul va facilita creșterea interesului tinerilor atât pentru învățarea unor informații noi, cât și pentru spiritul competițional, ei putând să își compare rezultatele cu cele ale colegilor sau ale prietenilor.

„Grupul țintă al proiectului este reprezentat de generația tânără, în special tineri cu vârsta cuprinsă între 15-22 de ani, care în mod normal nu mai asociaza NATO cu starea de pace și de păstrare a acesteia, căruia i se alătură un public mai larg, fără studii de specialitate în domeniu și care, în mod obișnuit, nu au avut posibilitatea de a conștientiza relevanța actuală a NATO în domeniul militar și politic.

Am reușit să realizăm un parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, care ni s-a alăturat în campania de promovare a proiectului Play&Learn Romania și care ne-a sprijinit prin intermediul a trei studenți voluntari extraordinari: Andreea Buducă (masterand), respectiv Armando și Daniela (studenți), care au prezentat beneficiarilor direcți o scurtă incursiune pornind de la perioada de înființare a NATO, până la strategii actuale ale organizației. Pe această cale doresc să le aduc mulțumiri atât celor trei voluntari, cât și lui Marin Popescu, directorul departamentului pentru relația cu mediul preuniversitar din cadrul UVT, care ne-a acordat tot sprijinul.   

În cadrul proiectului am reușită să depășim pragul de 500 de beneficiari direcți, care au asistat la prezentarea voluntarilor și apoi s-au alăturat, cu ajutorul dispozitivelor mobile, la demonstrarea modului în care funcționează platforma Play&Learn.

În cadrul caravanei, am poposit la Arad – Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Colegiul Național „Vasile Goldiș”, Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, la Timișoara – Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon” și Colegiul Național Preparandia „Carmen Sylva”, la Oradea - Colegiul Național „Onisifor Ghibu” și Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și la Sibiu – Universitatea „Lucian Blaga” la Departamentul de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii de Securitate al Facultății de Științe Socio-Umane, unde lect. dr. Nicoleta Annemarie Munteanu ne-a primit cu brațele deschise, iar în urma expunerii pe care am avut-o pentru studenți, am avut discuții despre viitoare colaborări.  

În final, în data de 16 decembrie, am organizat în amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara un eveniment pentru diseminarea rezultatelor proiectului, pentru obținerea de feedback din partea unor reprezentați ai grupului țintă și pentru prezentarea unor idei pentru dezvoltare viitoare a proiectului Play&Learn Romania”, a declarat dr. Paul Albu, președinte al Asociației Activ pentru Comunitate.     

Galerie foto (39)


Scrie un comentariu

trimite