Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul devine capitala Rețelei Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură

Primul eveniment european al anului, organizat de Consiliul Județean Arad are loc la sfârșitul săptămânii. Este vorba de „La rencontre d’Arad”, întâlnirea de lucru a Rețelei Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură – LIKE, întâlnire care va avea loc joi și vineri.

Aradul devine capitala Rețelei Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură
Comentează 0

Aradul va avea oaspeți din Paris, Lille (Franța), Barcelona, Donostia San Sebastian (Spania), Atena (Grecia), Rijeka (Croația), Almada (Portugalia), Liege (Belgia), La Valletta (Malta), Limerick (Irlanda), Brno (Cehia), Blagoevgrad (Bulgaria) și Timișoara, dezbaterile urmând să aibă loc în sala ,,Vasile Goldiș”, a Consiliului Județean Arad.

Rețeaua Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură este una dintre cele mai mari din Europa, are peste 100 de membri din majoritatea statelor europene și are sediul central la Lille, în Franța.

De menționat că la evenimentul de la Arad va veni și președintele organizației, Michael Moglia, dar și membrii Consiliului de Administrație al Rețelei.

Mai trebuie spus că, la Adunarea Generală de la Paris, arădeanul Andrei Ando a fost ales anul trecut membru în Consiliul de Administrație al Rețelei Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură.

„Consiliul Județean Arad continuă să lucreze la strategia de creștere a vizibilității internaționale a Aradului. Pentru noi este important ca personalități europene din diferite domenii de activitate să ajungă la Arad, să vină în România și să vadă că dincolo de orice controverse politice aici există oameni care muncesc și performează”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Dezbaterile de la Arad vor pune în valoare și două elemente importante ale acestei perioade: președinția română a Consiliului Uniunii Europene și semestrul cultural româno-francez. Structurate pe cinci ateliere, discuțiile vor viza organizarea internă a Rețelei Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură - LIKE, oportunitatea instituirii unui premiu european acordat de Rețea și punerea în aplicare a strategiei pentru perioada 2019-2021.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite