Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi de câte 25.000 de lei pentru două terenuri insalubre de pe strada Nelu Aristide Dragomir şi din Vlaicu

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale, terenurile private insalubre , reprezintă o prioritate a instituţiei, care prin Biroul de Protecția Mediului, acționează atât preventiv, prin notificarea deținătorilor, cât și în plan sancționatoriu, aplicând amenzi proporționale cu gravitatea problemelor nesoluționate de mai mult timp.

Amenzi de câte 25.000 de lei pentru două terenuri insalubre de pe strada Nelu Aristide Dragomir şi din Vlaicu
Comentează 0

 „Printre cele mai semnificative situații gestionate în ultima lună se numără exemplele a două persoane juridice din municipiu, deținătoare ale unor terenuri aflate în imediata vecinătate a unor blocuri de locuințe (unul dintre ele este și în proximitatea unei unități de învățământ). Primul se află în centrul municipiului, pe strada Nelu Aristide Dragomir, iar cel de-al doilea în cartierul Aurel Vlaicu. Pe ambele sunt depozitate gunoaie, diverse deșeuri si moloz, motiv pentru care au devenit focare de infectie.

În plus, starea insalubră a celor două perimetre a facilitat utilizarea lor ca locuri de adunare pentru persoane cu profil contravențional în registrul ordinii publice și protecției mediului, situație ce a creat disconfort și chiar insecuritatea locuitorilor și trecătorilor.

Drept urmare, firmele ce dețin locațiile respective au fost sancționate fiecare de polițiștii locali cu suma minimă prevăzută de OUG 195/2005 privind protecția mediului pentru persoanele juridice, respectiv 25.000 lei. Conform actului normativ menționat, este obligația acestora, ca «proprietari și deținători de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcțional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutiere, feroviare și de navigație»”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite