Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aluminiu vs PVC: Ce tâmplărie este mai potrivită pentru casa ta

Dacă ești în plin proces de renovare sau amenajare a locuinței, probabil a venit momentul să alegi tâmplăria pentru casa ta. În materie de ferestre și uși, poți opta pentru tâmplărie de aluminiu sau pentru PVC. Fiind variante foarte cunoscute, o astfel de investiție merge dincolo de aspect, iar astăzi te vom ajuta cu informațiile necesare pentru a lua decizia potrivită pe termen lung. 

Aluminiu vs PVC: Ce tâmplărie este mai potrivită pentru casa ta
Comentează 1

Tâmplăria din PVC

Tâmplăria PVC este cel mai des utilizată împreună cu geamul termopan, fiind o investiție accesibilă și durabilă. Tot mai multe persoane optează pentru ferestre din PVC cu geam termopan întrucât prezintă o serie de beneficii: 

  • Ferestrele termopan au o eficiență energetică ridicată

Comparativ cu un geam clasic, tâmplăria PVC cu termopan asigură un grad ridicat de economisire a energiei. O informație poate puțin mai cunoscută este aceea că 40% din căldura din interiorul casei se pierde prin ferestre. Poți evita acest lucru prin alegerea unor ferestre cu profile PVC de calitate superioară, PVC-ul fiind cunoscut pentru avantajul său izolator. 

  • Oferă o protecție fonică deosebită

În cazul în care locuiești într-o zonă mai aglomerată, tâmplăria PVC cu geam termopan este soluția pentru a reduce zgomotele. Știm că poluarea fonică este o problemă, de aceea ferestrele termopan sunt special concepute cu un indice ridicat de atenuare a zgomotelor. Nu doar că redau liniștea căminului tău protejându-te de exterior, ci sunt și un plus pentru intimitate. 

  • Raport preț-calitate excelent

Tâmplăria PVC cu geam termopan are un preț accesibil de achiziție, fiind o investiție pe termen lung. Pe lângă faptul că te ajută să economisești energie, întreținute corespunzător te poți bucura de ferestrele termopan pentru următorii 30-40 de ani. Desigur, durata de utilizarea unui termopan ține în primul rând de profilele alese. PVC-ul este rezistent la factorii de mediu, așa că nu trebuie să te îngrijorezi în privința esteticii. În timp, nu se cunosc modificări majore din acest punct de vedere. 

În același timp, printre dezavantaje amintim faptul că tâmplăria din PVC nu suportă termopan sau tripan de mari dimensiuni, greutatea fiind o problemă în ceea ce privește rezistența. De asemenea, profilele de mari dimensiuni pot fi un impediment pentru o persoană care își dorește mai multă lumină. 

Tâmplăria din aluminiu

Tâmplăria din aluminiu este considerată a fi o variantă premium datorită aspectului minimalist, dar și a rezistenței foarte bune. Mai mult, poate fi o alegere potrivită dacă ești în căutarea unei tâmplării care: 

  • Beneficiază de o paletă extinsă de culori

Comparativ cu alte tipuri de profile, aluminiul este vopsit electrostatic și poți opta pentru orice culoare din RAL sau chiar pentru imitația de lemn. 

  • Suportă montarea de termopan și tripan 

Profilele de aluminiu sunt rezistente și permit instalarea geamurilor de termopan sau tripan de mari dimensiuni, motiv pentru care cel mai adesea sunt utilizate în mobilarea clădirilor comerciale sau de birouri. 

  • Nu se deformează în timp 

Orice profil expus la soare pentru o perioadă îndelungată suferă anumite modificări de estetică. În cazul profilului de aluminiu, acesta nu se deformează și își păstrează forma inițială indiferent de perioada de utilizare. 

Deși este o opțiune premium, prezintă o serie de dezavantaje. În primul rând, alegerea unor profile de aluminiu de slabă calitate conduce în timp la apariția condensului din cauza diferențelor de temperatură dintre aerul cuprins în camerele de profile și cel din foile de geam. De asemenea, pentru a putea fi eficiente din punct de vedere energetic, sunt utilizate elemente suplimentare precum fibra de carbon, acesta fiind unul dintre motivele care explică prețurile foarte ridicate. 

Dincolo de design, trebuie să vă gândiți la funcționalitatea tâmplăriei pe care doriți să o achiziționați. În cazul în care sunteți în căutarea de uși sau ferestre pentru locuință, noi vă recomandăm să optați pentru tâmplăria PVC cu termopan sau tripan. La Glasspandoor vă punem la dispoziție o gamă largă de astfel de produse, iar pentru a veni în sprijinul obținerii casei pe care o doriți, realizăm tâmplăria la comandă, după gusturile și dimensiunile furnizate de dumneavoastră! 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite