Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ghid pentru alegerea unei uși exterioare de termopan

Dacă ai ajuns în etapa de achiziționare a unei uși exterioare pentru locuința ta, atunci trebuie să știi că una dintre cele mai bune opțiuni este alegerea unei uși de termopan. Pentru a veni în ajutorul tău, am alcătuit un ghid despre cum să alegi o ușă de termopan exterioară.

Ghid pentru alegerea unei uși exterioare de termopan
Comentează 0

1.Alege o ușă exterioară cu profil de calitate

Pentru că întotdeauna calitatea va fi factorul care diferențiază produsele, asigură-te că furnizorul de la care urmează să achiziționezi ușa exterioară de termopan folosește un profil calitativ. De cele mai multe ori, profilul nu este făcut de firma de la care te-ai decis să comanzi, ci de la un partener. Poți întreba care este firma producătoare pentru a căuta mai multe informații. 

În general, cu cât peretele profilului este mai gros, cu atât eficiența termică este mai ridicată, iar tâmplăria PVC este mai durabilă. Pe piață vei găsi profile cu o grosime cuprinsă între 3 și 7 mm. Noi vă recomandăm să optați pentru o tâmplărie cu grosimea profilelor de 7 mm. 

Un alt aspect tehnic de care trebuie să țineți cont este numărul de camere din interiorul profilului. Puteți găsi profile cu 3, 4, 5 sau 6 camere. Cu cât numărul de camere este mai mare, cu atât PVC-ul păstrează mai bine căldura. Chiar dacă sunt mai costisitoare, alegeți o ușă exterioară de termopan cu 6 camere, care să vă asigure eficiența termică de care aveți nevoie. 

2.Acordă o atenție sporită tipului de geam folosit

Geamul încorporat în ușa de termopan nu are doar rol estetic, ci asigură și protecția termică a tâmplăriei. Există mai multe categorii de tipuri de sticlă: 

  • LowE: Sticla oferă o protecție sporită împotriva radiațiilor UV. Cu un grad de emisivitate foarte redus, ajută la diminuarea pierderilor de căldură în sezonul rece și protejează locuința de pătrunderea căldurii pe perioada verii. 
  • Ornamentală: Sticla este decorată cu modele deosebite, permite pătrunderea luminii, însă îți oferă intimitatea de care ai nevoie.
  • Float: Sticla permite pătrunderea luminii naturale și oferă o claritate ridicată asupra exteriorului. Nu este recomandată totuși dacă locuiți într-o zonă aglomerată sau unde există diferențe mari de temperatură, deoarece nu are un grad ridicat de izolare fonică și termică.  
  • Laminată: Dintre toate tipurile de sticlă, cea laminată are cel mai bun grad de izolare fonică și oferă o siguranță în cazul șocurilor, pentru că sticla este securizată. Astfel, în cazul în care are loc un accident, nu trebuie să vă faceți griji în privința cioburilor. 

Noi vă recomandăm să vă orientați către sticla LowE întrucât este cea mai potrivită pentru o locuință. În plus, protejează casa indiferent de anotimp, fiind un adjuvant împotriva condensului. 

3.Culoarea ușii de exterior din termopan

A venit momentul să discutăm și despre aspect. Fiind o tâmplărie tot mai utilizată în amenajări, paleta de culori s-a diversificat, adaptându-se după noile tendințe. Astăzi vă puteți bucura de o ușă de exterior din termopan în nuanțe de: alb, maro stejar auriu, maro nuc și antracit.

În funcție de nuanța folosită pentru decorarea exterioară a locuinței, puteți opta pentru o culoare complementară a ușii.

Ușile de exterior din termopan sunt și vor fi mereu o opțiune foarte bună în materie de tâmplărie pentru locuințe. La Glasspandoor, vă punem la dispoziție o gamă diversificată de tâmplării PVC de înaltă calitate, care să corespundă tuturor nevoilor. De la modele simple la modele deosebite, în nuanțe pentru toate gusturile, la Glasspandoor găsiți totul pentru casă la un preț accesibil!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite