Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ALERTĂ la Capitoliu şi la Casa Albă. Un bărbat înarmat, împuşcat şi dus la spital

Un incident armat a avut loc, luni, la Centrul pentru vizitatori al Capitoliului din Washington D.C, unde un bărbat a fost împuşcat de un ofiţer al Poliţiei Capitoliului, după ce a încercat să intre în clădire cu o armă, potrivit CNN. Iniţial, presa anunţase că şi un om al legii ar fi fost rănit, însă informaţia a fost infirmată de autorităţi.

ALERTĂ la Capitoliu şi la Casa Albă. Un bărbat înarmat, împuşcat şi dus la spital
Comentează 0

UPDATE 9.00 Potrivit unor surse din serviciile de securitate citate de CNN, un bărbat a încercat să intre în clădire cu o armă, însă a declanşat detectoarele de metal, iar în momentul în care a încercat să îl împuşte pe agentul de securitate, a fost împuşcat de un ofiţer al Poliţei Capitoliului.

Update: 00:09 O femeie care trecea prin zonă a fost rănită de schije, şi nu poliţistul care păzea zona, aşa cum au raportat mass-media anterior, au informat autorităţile americane. Acestea nu au precizat identitatea bărbatului care a deschis focul.

Împuşcăturile s-au produs în Capitol Visitors Center (Centrul de Vizitare a Capitoliului). Şi la Casa Albă s-au luat  măsuri de securitate după acest incident, potrivit cbsnews.com. De asemenea, persoanelor din exteriorul clădirii Congresului, care se aflau în zonă, li s-a spus să se adăpostească în locuri sigure.

Potrivit televiziunii CBS, un ofiţer de poliţie ar fi fost împuşcat, iar agresorul luat în custodia poliţiştilor. Presupusul autor al atacului armat a fost arestat preventiv.

Focuri de armă automată au fost auzite, luni după-amiază, în Centrul de Vizitare al Capitoliui, sediul Congresului Statelor Unite.

Nimeni nu intră şi nu iese din clădire deocamdată din complexul Capitoliului şi se aşteaptă ca poliţia să dea o declaraţie oficială despre acest incident.

Congresul se află în vacanţă de Paşte, însă unii dintre membrii lui se aflau în clădirea congresului.

Pentru a intra în clădirea Capitoliului şi a vizita birourile Senatui sau ale Camerei  Reprezentanţilor vizitatorii trebuie să trecă printr-un detector de metale şi este interzis accesul cu arme.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite